Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 11. 15:15, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az új 83-as út, napokon belül birtokba is vehetjük!

Elkészült az új 83-as út, napokon belül birtokba is vehetjük!

Már a hétvégén közlekedhetünk az új 83-as úton Pápa és Győr között, elkészült ugyanis a 36 kilométeres, kétszer két sávos út, amelyet szombaton ünnepélyesen át is adnak.

A 36 kilométer hosszú, 2x2 sávos új nyomvonalú pálya projektje két szakaszban készült el az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában:

a Pápa és Tét-dél csomópont közötti 18,4 kilométeren 15 műtárgy és két külön szintű csomópont, valamint egy vasúti felüljáró épült meg a pápai repülőteret bekötő úton. A szakasz kivitelezője a Duna Aszfalt Zrt., az EuroAszfalt Kft. alvállalkozóként vett részt a munkában.

A Tét-dél csomópont és a Győr közötti 17,6 kilométeres szakaszon nyolc műtárgy, négy külön szintű csomópont épült (Tét-dél, Tét-észak, Győrszemere, Koroncó). Ez a szakasz a Soltút Kft. kivitelezésében valósult meg, alvállalkozóként a Colas-csoport dolgozott.

Az új úton 110 km/órás sebességhatár lesz érvényben, így időben nagy mértékben lerövidül a két város közötti út, nem beszélve arról, hogy külön szintű csopópontok is épülnek, jóval biztonságosabb lesz tehát az új 83-as.

Az új utat útdíj megfizetése nélkül használhatják a közlekedők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.