Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Augusztus 30. 13:43, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az óvodai konyha bővítése

Elkészült az óvodai konyha bővítése

Az ételallergiás és intoleranciás gyermekek számának drasztikus növekedése tette indokolttá a konyha bővítését. 141 gyermek számára főznek, 35 féle speciális ételt.

Dr. Áldozó Tamás polgármester is megtekintette a nevelési év kezdetére elkészült önkormányzati beruházást. A városvezető elmondta, a 21 négyzetméteres épületbővítés és eszközbeszerzés mellett a konyhához való bejárás is könnyebbé vált, hiszen új járdát építettek, a tízmilliós beruházás keretében.

A diátás konyhába számos új berendezés került, melyeknek nagy hasznát veszik, hiszen egyre több gyermek számára kell főznie a szakácsoknak. Mosogató, asztalok, polcok, sütő-pároló, tűzhely, illetve egy olajsütő is beszerzésre került - tudtuk meg Fábián Annamária konyhavezetőtől.

Csak az utolsó simitások vannak hátra és hétfőtől élesben zajlik majd a munka a kibővült terekben. A bölcsődétől a középiskola végéig főznek diétás ételeket a gyermekeknek a diétás konyhán, 35 féle érzékenységre. Legtöbben a glutén, a laktóz, a tojás és a tej érzékenyek vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.