Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Október 11. 15:14, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az elkerülőn végzett burkolatfelújítás

Elkészült az elkerülőn végzett burkolatfelújítás

Másfél kilométeren cserélték ki, és erősítették meg a burkolatot a 83-as számú főút Pápát elkerülő szakaszán, de két további útfelújítási munka is zajlik a térségben.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a több mint 20 évvel ezelőtt átadott 83-as főút elkerülő szakaszán, a két vasúti felüljáró közötti rész meglehetősen rossz állapotba került, az igen jelentős járműforgalom miatt. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő lobbizott azért a 200 millió forintért, amelyből megújulhatott a szakasz, így a hamarosan átadásra kerülő, Pápát Győrrel összekötő út egy jó minőségű elkerülő úthoz kapcsolódik - mondta el a képviselő, miután megtekintette az elkészült felújítást.

Unger Tamás alpolgármester is örömét fejezte ki a felújítás kapcsán, mint mondta, az elkerülő út jelentős átmenő forgalomtól mentesíti a várost, de a pápaiak is előszeretettel használják azt, hogy könnyebben elérjék céljukat, ezért a városlakók szempontjából is örömteli, hogy jobb minőségú, és biztonságosabb úton közlekedhetnek.

Sindler Péter, a Magyar Közút pápai mérnökségének vezetője köszönetet mondott a közlekedőknek, hogy türelmesen viselték a felújítással járó forgalomkorlátozást, illetve kollégáinak is megköszönte az azzal járó munkavégzést, hiszen sokat dolgoztak azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadással járjon az útépítés.

További két útszakasz is megújul a térségben, Béb közelében, illetve Nyárád után újul meg egy-egy szakasz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.