Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Június 05. 11:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült az aszfaltozás, legkésőbb a jövő héten megnyitják a Korvin utcát

Elkészült az aszfaltozás, legkésőbb a jövő héten megnyitják a Korvin utcát

Jelenleg a közlekedési táblák kihelyezése zajlik, valamint az útburkolati jelek felfestése van hátra. Ha mindez elkészült, a hét végén, vagy legkésőbb jövő hét elején megnyílhat a tavaly októberben lezárt belvárosi utca.

A hét elején készült a felső, úgynevezett kopó aszfaltréteg az utcában, a Fő tér és a Bástya utca között. Ezen a szakaszon végzik el az utolsó simításokat, mielőtt - korlátozásokkal ugyan - de megnyitják a forgalom számára.

Az utca Korona utca felőli végén járda és parkolóépítés zajlik jelenleg, de a körforgalom kialakítása továbbra sem kezdődhet el. Vörös Lászlótól, a kivitelezést végző cég vezérigazgatójától megtudtuk, egy várost ellátó gázvezeték húzódik az út alatt, melynek kiváltását írják elő a tervek. Ezt a munkát olyan alvállalkozó végezheti, amely az E.ON-nal szerződésben áll, mindössze három ilyen társaság van a dunántúlon és az építőipar felfutása miatt komoly kapacitás problémával küzdenek. A munkálatok erre a hónapra vannak beütemezve, Vörös László bízik benne, hogy valóban el is kezdődik végre a gázvezeték kiváltás, melyet teljes útzár mellett végeznek majd.

Az utca felújítása kapcsán Unger Tamás alpolgármester felidézte, a Korvin utca megújításáról az elsők között döntöttek, amikor a belterületi utak felújítására kapott 650 millió forintos kormányzati támogatás elköltéséről határoztak. Eredetileg csak burkolatcseréről volt szó, később azonban úgy döntöttek, hogy az önkormányzat kiegészíti a rendelkezsére álló forrást és faltól-falig felújítják az utcát. Az alpolgármester hozzátette, ezzel az utca szabályozása is megtörtént, a nyomvonal kirábbi törését kiegyenesítették, valamint egy régi lakossági igény is teljesülhet, a Korona utcai körforgalom kialakításával. Unger Tamástól megtudtuk, az úttest szélessége lehetővé teszi a kétirányú forgalmat is, egyelőre azonban a forgalom ezt nem indokolja, ezért a korábbi forgalmi rend szerint lehet majd használni az utcát, sok-sok parolóhellyel.

Dr. Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki a felújítás kapcsán. Mint mondta, az utca lakói és üzlettulajdonosai számára ugyan sok nehézséget okozott a hosszúra nyúlt útlezárás, ám összességében örömtelinek tartják, hogy ilyen szépen és igényesen készítették el az új burkolatokat. A képviselő arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel és körültekintéssel vegyék újra birtokba az utcát, hiszen még különböző munkálatokat végeznek ott a szakemberek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.