Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2018. Május 09. 17:35, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elkészült a Vaszari út felújítása

Elkészült a Vaszari út felújítása

125 millió forintból újult meg a helyenként kifejezett rossz állapotú útszakasz a Külső-Győri úttól a Bázisrepülőtér bejáratáig. A közeljövőben számos egyéb fejlesztésre számíthatnak a környéken lakók.

Sindler Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnökétől megtudtuk, a hazai forrásból megvalósult beruházás keretében 1,9 kilométer hosszúságban valósult meg az út felújítása, mely Pápa belterületét is érintette. A burkolat megújításán túl a forgalomtechnikai berendezéseket, táblákat is kicserélték és tartós burkolati jelek kerültek felfestésre, a padkát pedig kőzúzalékból alakították ki. Összesen 1000 köbméter aszfaltot építettek be az építkezés során - mondta el Sindler Péter hozzátéve, a beruházás összköltsége nettó 125 millió forint volt. A sebességkorlátozó táblák a műszaki átadás-átvételt követően kerülnek beszedésre - hangzott el.

Venczel Csaba, a térség önkormányzati képviselője örömét fejezte ki az útfelújítás kapcsán és egyúttal felidézte, a környéken számos egyéb fejlesztés zajlott az útóbbi időszakban. Tíz évvel ezelőtt a csapadékvíz elvezetést oldották meg, új burkolattal látták el a környék útjait, továbbá számos járdaszakasz is megújult. Venczel Csaba szerint ezeknek a fejlesztéseknek is köszönhető, hogy számos fiatal költötött a környékre. A képviselő szerint fontos beruházás volt az úttest megújítása is az itt élők közlekedésbiztonságának garantálása érdekében, hiszen a Bázisrepülőtér miatt nagy forgalmat bonyolít a szakasz.

Áldozó Tamás polgármester a következő évek fejleszési terveiről beszélt, hiszen a Területi és Településfejlesztési Operatív Program elnyert pályázatai közül több is érinti a Vaszari út térségét. A közlekedésfejlesztési beruházások közül kiemelte a Téglagyári, Szent István és Várkert utak kereszteződésében megvalósuló körforgalmat, illetve az ettől a körforgalomtól a Bázisrepülőtér bejáratáig megépülő kerékpárutat. Látványos fejlesztés lesz a térségben az úgynevezett barnamezős beruházás is, melynek keretében számos használaton kívüli, rossz állapotú épületet bontanak le, záportározót és közparkot alakítanak ki a Schwenczel réten, valamint megépítenek egy rekreációs és sportközpontot, összesen több mint 1,7 milliárd forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 11:12, vasárnap | Helyi

Árokba borult egy autó a 83-ason

Győrszemere közelében történt a baleset.

2020. Január 18. 07:28, szombat | Helyi

Árokba borult egy autó Nyárád és Nemesszalók között

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy személyautó péntek délután, a 834-es út Nyárád és Nemesszalók közötti szakaszán.

2020. Január 17. 09:43, péntek | Helyi

Ne csak egy kis felületet kaparjon le!

A jármű szélvédőjéről a pára, a jég és a hó teljes eltakarítása a járművezető kötelessége – erre hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Január 16. 20:22, csütörtök | Helyi

Lakástűzben meghalt egy férfi a Vak Bottyán utcában

Meghalt egy ember Pápán, miután a Vak Bottyán utcában levő ház egyik helyiségében tűz keletkezett - írja a Veol.hu.