Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. December 30. 09:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Magyarépítők.hu

Elkerülő utakkal és újjátervezett Városlődi-völgyhíddal folytatódik a 8-as főút négysávosítása

Elkerülő utakkal és újjátervezett Városlődi-völgyhíddal folytatódik a 8-as főút négysávosítása

Már meg is vannak a Herend és Devecser közötti szakasz tervezői.

Kiderült, ki készíti elő a 8-as számú főút Herend és Devecser közötti négysávosítását - írja a Magyarépítők.hu. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. hirdetménye szerint a szakaszt az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt., az UNITEF'83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. és az UTIBER Közúti Beruházó Kft. tervezi nettó 2,45 milliárd forintos szerződéses értéken.

A beruházásban a 8-as főút a két település között egybefüggően hozzávetőlegesen 27,5 kilométeren négysávosodik. A projekt tartalmazza a szükséges különszintű csomópontok és piehenők kiépítését, az országos közúthálózat alternatív kiegészítő elemeit, és az önkormányzati utak korrekcióját is.

A fejlesztésben mintegy 12 kilométer hosszan új nyomvonalon épül gyorsforgalmi út, emelett az eredeti nyomvonal cca. 15,5 km-en kerül négynyomúsításra és 11,5 t teherbírású burkolatmegerősítésre.

Devecser elkerülője is a feladatok között

A szakasz a legnagyobb műtárgyként tartalmazza a Városlődi-völgyhíd áttervezését is, ahol felszerkezet tervezett hossza 91,40 méter.

A közbeszerzésből az is kiderül, hogy a szakasz négynyomúsításához szükséges az engedélyezési tervek korszerűségi felülvizsgálata, valamint a kiviteli tervek elkészítése.

Az összegzés külön kitér Devecser nyugati elkerülőjére és az Ajka-Bakonygyepes elkerülő útra, miután előírja ezek engedélyezési és kiviteli teveinek elkészítését, valamint a szükséges engedélyek megszerzését.

A tervezési feladat részeként az Ajka-Bakonygyepes elkerülő útnak a 7339-es jelű Ajka - Devecser összekötő útig történő meghosszabbítási lehetőségének a tanulmánytervi szintű vizsgálatát is el kell végezni mintegy 1,5 km hosszban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.