Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 11. 14:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Agrarszektor.hu

Elkelt a Pápai Hús?

Elkelt a Pápai Hús?

Ma délben zárult a felszámolás alatt álló Pápai Hús csoport vagyonelemeinek értékesítésére kiírt második pályázat. Érkezett egy több mint egy milliárdos pályázat. Ez több mint tízszerese az első körben tett ajánlatnak.

1,134 milliárd forintos volt a legmagasabb ajánlat a felszámolás alatt álló pápai húsipari cégcsoport vagyonelemeire kiírt második pályázati felhíváson. A beadott legmagasabb árajánlat elmarad a 3,6 milliárd forintos irányártól, de több mint tízszeresét teszi ki az első felhívásra beérkezett, 109,5 millió forintos legnagyobb összegnek - írja az agrarszektor.hu.

Ma délben zárult a felszámolás alatt álló Pápai Vagyonhasznosító és Értékesítő Kft , a Pápai Hús Élelmiszer-feldolgozó és Értékesítő Kft. és a PÁPA-SER Kft. vagyonelemeinek értékesítésére kiírt második pályázat, amelyet a felszámolást végző Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. jelentetett meg. Az agrárszektor.hu információi szerint a tenderre érkezett legmagasabb ajánlat 1 134 000 000 forint volt.

A Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. közlése szerint a pályázat jelenleg kiértékelés alatt áll. A felszámoló a húsipari cégcsoport vagyonelemeit egyben hirdette meg, 3,6 milliárd forintos irányáron. A legnagyobb hitelező az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt., amely korábban jelentős hiteleket folyósított a pápai húsiparnak.

A felszámoló az első értékesítési pályázatot az év elején tette közzé a tavalyi indult felszámolási eljárásban. Akkor az irányár 4,5 milliárd forint volt, míg a beérkezett legmagasabb ajánlat csak 109,5 millió forintot tett ki. Így az első tender eredménytelenül zárult.

650 főt továbbfoglalkoztatnának

Információink szerint ugyanazzal a tajvani háttérrel rendelkező cég tette a szóban forgó ajánlatot, mint amelyik első körben kevesebb mint 110 milliót ígért a gyár vagyontárgyaiért. Úgy tudjuk, hogy 650 fő továbbfoglalkoztatását (nagyjából ennyien dolgoznak jelenleg is a gyárban - a szerk.) vállalták. Kerestük Kemerle Judit felszámolóbiztost, hogy megerősítse értesüléseinket, de egyelőre nem sikert elérnünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.