Városlista
2021. június 20, vasárnap - Rafael

Hírek

2020. Április 21. 15:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítélték az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyját

Elítélték az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyját

Jogerősen 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyjával szemben a Szolnoki Törvényszék - közölte a törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el a nőt.

A nő 2019. március 3-án délelőtt óvodáskorú gyermekét egyedül hagyta a harmadik emeleti társasházi lakásban, amikor vásárolni indult. A kislány a konyhába ment, az egyik székről felmászott az ablak alatti konvektorra, kinyitotta az ablak alsó, bukónyíló részét, amelyen előbb kidobta a párnáját, majd maga is kimászott és tíz méter magasról az épület előtti térkő burkolatra zuhant. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.

Az ügyben 2020. március 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék március 24-én tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozott, amelyet az ügyészség tudomásul vett, a vádlott és védője sem kérték tárgyalás megtartását.

Címkék: ítélet, mezőtúr

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 20. 10:01, vasárnap | Belföld

Kiemelnek a Dunából egy világháborús robbanótestet

Délelőtt emelik ki a Dunából a Lánchíd közelében talált, feltehetően II. világháborús robbanótestet. A Lánchíd környékén több forgalmas útszakaszt lezárnak, ami a közösségi közlekedést is érinti.

2021. Június 20. 09:00, vasárnap | Belföld

Vasárnap egy órával tovább tartanak nyitva a budapesti strandok

A nagy melegre való tekintettel vasárnap egy órával tovább tart nyitva a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által üzemeltetett valamennyi strandfürdő - közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

2021. Június 20. 07:00, vasárnap | Belföld

Újra láthatók a Recirquel előadásai Magyarországon

Újra láthatók a Recirquel előadásai Magyarországon: a társulat legújabb produkciójával, a Solus Amorral nyit újra a Müpa Fesztivál Színháza június 25-én.

2021. Június 20. 05:00, vasárnap | Belföld

Meghalt egy motoros, aki pénteken szenvedett balesetet Nagykanizsán

A kórházban belehalt sérüléseibe egy motoros, akit péntek délután személyautó ütött el Nagykanizsán - tájékoztatta az ORFK sajtóügyelete szombaton az MTI-t.