Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2020. Április 21. 15:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Elítélték az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyját

Elítélték az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyját

Jogerősen 2 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabott ki az emeletről kizuhant mezőtúri kislány édesanyjával szemben a Szolnoki Törvényszék - közölte a törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

A törvényszék gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el a nőt.

A nő 2019. március 3-án délelőtt óvodáskorú gyermekét egyedül hagyta a harmadik emeleti társasházi lakásban, amikor vásárolni indult. A kislány a konyhába ment, az egyik székről felmászott az ablak alatti konvektorra, kinyitotta az ablak alsó, bukónyíló részét, amelyen előbb kidobta a párnáját, majd maga is kimászott és tíz méter magasról az épület előtti térkő burkolatra zuhant. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően életben maradt.

Az ügyben 2020. március 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A Szolnoki Törvényszék március 24-én tárgyalás mellőzésével büntetővégzést hozott, amelyet az ügyészség tudomásul vett, a vádlott és védője sem kérték tárgyalás megtartását.

Címkék: ítélet, mezőtúr

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 10:09, péntek | Belföld

A 2021-es költségvetésről szavaznak

Az Országgyűlés pénteken dönt a kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatáról.

2020. Július 03. 07:08, péntek | Belföld

Ismét a lakosság segítségét kérik a kutatók a tigrisszúnyogok felmérésében

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz (ELKH) tartozó Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézete ismét felhívásban kéri a lakosságot, hogy segítsék a kutatókat a tigrisszúnyog-populáció feltérképezésében.

2020. Július 03. 05:00, péntek | Belföld

Esős kezdet után a hétvégén is meleg, napsütéses idő várható

Pénteken sokfelé csapadékos, utána jellemzően száraz, napsütéses idő várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2020. Július 02. 18:17, csütörtök | Belföld

Végső búcsút vettek Kárpáti Györgytől

A Farkasréti temetőben csütörtökön utolsó útjára kísérték Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, aki június 17-én, életének 85. évében hunyt el.