Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 06. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó:police.hu

Elítélték a sólyi gyermekgyilkost

Elítélték a sólyi gyermekgyilkost

Nem jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte a Veszprémi Törvényszék a 2018-as sólyi gyermekgyilkosság elkövetőjét szerdán.

A Pfeifer Péter vezette bírói tanács szerint a vádlott aljas indokból, különös kegyetlenséggel gyilkolta meg a 14 év alatti, védekezésre képtelen sértettet, ezért tizenöt év szabadságvesztésre ítélték, melynek letöltését fiatalkorúak börtönében kell megkezdenie.

A zárt tárgyalást követő bírói indoklás szerint az elkövető, mivel maga is fiatalkorú volt a 2018 májusi gyilkosság idején, legfeljebb tizenöt év szabadságvesztéssel büntethető, és a bíróság a súlyosbító körülményeket figyelembe véve a maximális mértéket szabta ki. Mellékbüntetésként a vádlottat tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a tárgyalást a börtönből távmeghallgatással élőben követő vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik majd.

A bíróság döntött arról is, hogy a szökés és elrejtőzés veszélye miatt fenntartják az elkövető letartóztatását.

A nyolcéves sólyi kislány eltűnését 2018 májusában édesapja jelentette a rendőrségen, a gyermek holttestét másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított, akkor 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.