Városlista
2020. április 7, kedd - Herman

Hírek

2017. December 03. 17:15, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtő akciója

Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtő akciója

Advent első vasárnapján elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat.

Az adventi adománygyűjtés hagyományait követve az ünnepi összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával kezdődött, a gyertyát idén is Lévai Anikó jószolgálati nagykövet, Lehel László elnök-igazgató és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg.

Advent időszakában az emberek szívesebben fordulnak egymás felé, a rászorulók felé, de a rászorulók nem csak advent idején szorulnak segítségre - hangsúlyozta Lévai Anikó az országos összefogásról tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón.

Kiemelte: az Ökumenikus Segélyszervezet 22. alkalommal indítja útjára adventi adománygyűjtését, a szeretet.éhség programot, hangsúlyozva, hogy a most gyűjtött adományokból egész évben támogatja a rászorulókat.

"Nem kampányszerűen, hanem tudatosan felépítve, folyamatosan, egész évben támogatjuk a hozzánk fordulókat annak ismeretében, mikor mivel tudunk a legtöbbet adni: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek" - mondta el.

Lehel László, a szervezet elnök-igazgatója az előző évi adventi pénzadománygyűjtésből megvalósuló programok és fejlesztések között említette a szervezet Kapaszkodó programját, amelyben évente 1500 nehéz sorsú gyereket támogatnak közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozások szervezésével.

Az előző évi gyűjtésből is megvalósult fejlesztések közül az új csepeli szociális és fejlesztő központ megnyitását emelte ki, amely nemcsak a rászoruló családoknak nyújt átmeneti otthont, de helyet ad többek között az országos segélyközpont irodájának, és logisztikai bázisként is működik.

Elmondta, hogy idén új szociális és fejlesztő központot is nyitottak Egerben, a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház támogatottjainak szállítására egy kilencszemélyes kisbuszt vásároltak, valamint meg tudták erősíteni országos logisztikai központjaik működését Budafokon és Dunavarsányban.

Lehel László kiemelte, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt élelmiszer-, ruha- vagy tanszeradományok formájában segítséget, átmeneti otthonaikban pedig családok százainak biztosít lakhatást és támogatást a továbblépéshez.Kiemelte: mindezek mellett legfőbb célkitűzésük továbbra is az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok teremtése a szegénységből. Ennek érdekében egy-egy családdal a szervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak azért, hogy képesek legyenek önállóan, külső segítség nélkül boldogulni.

Lehel László felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi segélyakciók és a kiemelt fejlesztések mellett a segélyszervezet valamennyi intézményének működéséhez és fejlesztéséhez évről évre egyre jelentősebb támogatást biztosít az adventi gyűjtés.

Gáncs Kristóf kommunikáció igazgató elmondta, hogy a 1353-as adományvonalon hívásonként, valamint sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.

Hozzátette, hogy aki nagyobb összeget szeretne felajánlani, az a szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, továbbá banki utalással vagy csekken teheti meg.

A kommunikációs igazgató emlékeztetett arra, hogy az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban már november közepén elkezdődött, és eddig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a 250 forintos adománykuponokból.

November 24-én megnyílt továbbá a segélyszervezet adománypontja az Bazilika előtti téren lévő adventi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól.

A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban szintén gyűjtik a pénzfelajánlásokat, az Opera által az Erkel Színház előtt szervezett Diótörő Fesztivál keretében pedig a forralt bor és karácsonyi édességek árával is támogathatják a kitűzött célokat.

A rendezvény végén az adományvonal 1353-as számait megformáló installáció mellől élelmiszert, ruhát, tűzifát és gyermekjátékokat tartalmazó adománycsomagokat indítottak útnak egy rászoruló családnak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 07. 05:00, kedd | Belföld

Maszkokat és védőruhákat küldött Magyarországnak a Fudan Egyetem

Maszkokat és védőruhákat küldött Magyarországnak a Fudan Egyetem - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium az MTI-t.

2020. Április 06. 17:06, hétfő | Belföld

A katásokat is nagyban érintik az adóügyi könnyítések

A kormány adóügyi könnyítései nagyban érintik a veszélyeztetett gazdasági ágazatokhoz tartozó katás vállalkozásokat - mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője hétfőn az M1-en.

2020. Április 06. 10:21, hétfő | Belföld

Tűz ütött ki a paksi atomerőműben

Kisebb tűz ütött ki csütörtökön délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában - közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

2020. Április 06. 09:53, hétfő | Belföld

Többféle koronavírust is izoláltak, több helyről érkezhetett Magyarországra

Újabb koronavírusokat izoláltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, ez alapján úgy tűnik, hogy több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra