Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 24. 20:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Elhúzódnak a Szent István úti munkálatok

Elhúzódnak a Szent István úti munkálatok

Nem várt akadályba ütközött a kivitelező, ezért tovább fog tartani a Szent István úti áteresz újjáépítése, így még egy ideig kerülőúton kell közlekedniük a pápaiaknak.

Az esős időjárás ellenére jó ütemben haladt a Szent István úti áteresz újjáépítése. A munkálatok február elején kezdődtek meg, a kivitelezők azóta lefektették az új csapadékelvezető csöveket az út teljes szélességében, mintegy 25 méter hosszan, és elkészült az áteresz két végét lezáró fal is. A munkálatokat azonban egyelőre nem folytathatják, mert az előzetes felméréseknél instabilabbnak bizonyultak a régi áteresz téglafalai, így azt újra be kellett vizsgáltatni, hiszen a visszatöltött és helyreállított út rendkívüli forgalomnak és gépjárműterhelésnek van kitéve, az újjáépítés célja pedig éppen az, hogy újabb megsüllyedés ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát. A munkálatok kezdetekor statikus mérte fel a híd állapotát és ez alapján döntöttek a kétoldali kerítés megóvásának módjáról, azonban az út alatt lévő téglafalak stabilitása a vártnál gyengébbnek bizonyult, a bontás során kiderült, hogy alapozásuk nem megfelelő – tájékoztatott Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
-A kivitelező jelezte a problémát, mi pedig egy újabb vizsgálatot kértünk az immár kibontott szakaszon, a tervező pedig az út stabilitásának biztosítására más megoldást javasolt az eredetileg tervezetthez képest.

Czap Attila, aki a terveket készíti a helyszínen érdeklődésünkre elmondta, mivel az alapozási síkok nagyon változóak és a földmunkák során a téglafal alatti talajszerkezet el is mozdult, úgy látja, nem lenne biztonságos a régi téglafal-szerkezet megtartása.
-A feltárást követő új tervek arról szólnak, hogy a régi téglafalat el kell bontani és helyükre vasbeton alapot és arra beton felmenő szerkezetet kell építeni az út biztonsága érdekében. Ez azonban már engedélyköteles beruházás, vagyis a hatósági eljárásokat végig kell járnunk – tájékoztatott a tervező.

Mint megtudtuk, az új tervek készülnek, a hatósági előegyeztetések már megtörténtek, az eljárás azonban így is eltart néhány hétig. A kivitelező addig nem folytathatja a munkát, a szükséges közműkiváltások azonban megtörténhetnek az engedélyek megérkezéséig. A Szent István úti áteresz újjáépítésének munkálatai így újra a tervezőasztalon folynak, a helyszíni építkezés pedig az új tervek és szükséges engedélyek birtokában folytatódik majd tovább.

A munkálatok kezdetekor március végére ígérték az út megnyitását. A nem várt fejlemények miatt azonban jóval hosszabb ideig lesz lezárva a Szent István út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.