Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elhunyt Katona György

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

Katona Györgynek november 17-én nyílt kiállítása a Pannonia Reformata Múzeumban, melynek megnyitó ünnepségén elhangzott, hogy a festőművész súlyos betegsége miatt hozták közelebb, a későbbre tervezett kiállítás időpontját. A megható alkalmon rengetegen gyűltek össze Katona György tiszteletére a Református Ótemplomban, ahol a művésztanár az őt megajándékozó diákoknak a következőket mondta:

"Amikor hátrébb szorulok, akkor is jusson eszetekbe mindaz, amit mondtam. Én akkor is tanítalak benneteket, meg az összes régi festő is, Leonardótól Giottóig, Csontvárytól Munkácsyig."

A fény felé című kiállítás megnyitóján elhangzott, Katona György választotta ezt a címet. „Mindannyian haladunk a fény felé, reményeink szerint mindannyiunkat várja ez valahol. Én most kicsit megindultam úgy néz ki, aztán meglátjuk mikor hova érkezem. De a festészetemben is elindultam a fény felé. Kiszínesedtek, kifényesedtek a képeim, jól meg tudom fogni a fényjelenségeket. A felbontott fény élénk színekben tobzódik a kazeines, azaz túróból és ragasztóból kikevert anyag és festékpor elegyéből létrehozott képeken. Erősebbek a színek, erősebbek a fények.”

Fotó: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.