Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2021. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elhunyt Katona György

Elhunyt Katona György

A festőművész, művésztanár 61 éves volt.

Katona Györgynek november 17-én nyílt kiállítása a Pannonia Reformata Múzeumban, melynek megnyitó ünnepségén elhangzott, hogy a festőművész súlyos betegsége miatt hozták közelebb, a későbbre tervezett kiállítás időpontját. A megható alkalmon rengetegen gyűltek össze Katona György tiszteletére a Református Ótemplomban, ahol a művésztanár az őt megajándékozó diákoknak a következőket mondta:

"Amikor hátrébb szorulok, akkor is jusson eszetekbe mindaz, amit mondtam. Én akkor is tanítalak benneteket, meg az összes régi festő is, Leonardótól Giottóig, Csontvárytól Munkácsyig."

A fény felé című kiállítás megnyitóján elhangzott, Katona György választotta ezt a címet. „Mindannyian haladunk a fény felé, reményeink szerint mindannyiunkat várja ez valahol. Én most kicsit megindultam úgy néz ki, aztán meglátjuk mikor hova érkezem. De a festészetemben is elindultam a fény felé. Kiszínesedtek, kifényesedtek a képeim, jól meg tudom fogni a fényjelenségeket. A felbontott fény élénk színekben tobzódik a kazeines, azaz túróból és ragasztóból kikevert anyag és festékpor elegyéből létrehozott képeken. Erősebbek a színek, erősebbek a fények.”

Fotó: Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 19:28, csütörtök | Helyi

Lerakott egy nagy kupac építési törmeléket, azt mondta, csak a rossz út hibáit akarta javítani

A pápai nyomozók elfogták a 65 éves helyi férfit.

2024. Július 25. 15:48, csütörtök | Helyi

Hirtelen leváltották a Pápai Sport Kft. ügyvezetőjét

A képviselők sürgősségi indítványként tárgyaltak Tóth Péter, a Pápai Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívásáról, úgy tűnik, Áldozó Tamás bosszújáról lehet szó.

2024. Július 25. 14:22, csütörtök | Helyi

Három éve 100 millió forintból újították fel, most eladnák a döbröntei turistaházat

A mai képviselő-testületi ülés tárgyalta Pápa Város Önkormányzata tulajdonában lévő döbröntei turistaház értékesítését. 168 milliót kérnének érte.

2024. Július 25. 13:58, csütörtök | Helyi

Átveszik a reformátusok az ESZI-t

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy egyházi fenntartásba kerül októbertől Pápa Város Önkormányzata Egyesített Szociális Intézménye által nyújtott szolgáltatások java része.