Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 24. 12:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Élhetőbb várost, erősebb Magyarországot szeretnének

Élhetőbb várost, erősebb Magyarországot szeretnének

Egy rendkívül jó hangulatú beszélgetésen vehettek részt azok, akik elmentek a Huszár lakótelep szívében meghirdetett lakossági fórumra.

A Jobbik által megrendezett eseményen Süle Zsolt, a párt helyi elnöke köszöntötte a szép számú érdeklődőt.
A közel két órás eseményen főleg helyi témákat vitattak meg, de természetesen országos ügyek is napirendre kerültek. A Jobbik önkormányzati képviselője kifejtette álláspontjukat Pápa város jelenlegi helyzetéről és hosszasan boncolgatta azokat az okokat, amelyek szerinte ide vezettek. Kiemelte, hogy a város lakóinak többsége szerint rosszul mennek a dolgok és jelentős irányváltásra lenne szükség. A jelenlévők egyetértésében hosszan sorolta a városban tapasztalható negatívumokat, azokat, amelyek megkeserítik mindennapjainkat. A változás szükségességéről beszélt, felhívta arra a figyelmet, hogy a kialakult helyzetért az elmúlt 15-20 év vezetői a hibásak, közösen kell viselniük a felelősséget. „ Pápán nem lehet "elmúltnyolcévezni", hiszen a Fidesz vezeti a várost 20 éve” emelte ki Süle Zsolt.

Megismételte korábbi kijelentését, miszerint sorozatos rossz döntések vezettek oda, hogy városunkban sok minden méltatlan a 21. századhoz. Véleménye szerint mind helyben, mind országosan váltásra van szükség ahhoz, hogy végre az emberek valódi problémáival törődjenek és azokat megoldják. Szerinte gazdaságpolitikai irányváltásra van szükség és a már rendelkezésre álló anyagi forrásokat is el lehetne osztani ésszerűbben. Több példát említett a nemrég elfogadott városi költségvetésből is.
Országos politikát érintve - többek között - beszámolt a „Lex Ludas Matyi” címmel ellátott antikorrupciós törvénycsomagról, amelyet azért hirdetett meg a Jobbik, hogy azokat is elszámoltassák, akik a hátterét biztosították az ország szétrablásának. A jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszerrel szemben (amely könnyedén kijátszható) bevezetnék a kormánytagok, országgyűlési képviselők és a milliárdos közbeszerzéseket elnyerő vállalkozók kötelező vagyonosodási vizsgálatát.


Másik jelentős kezdeményezése a Jobbiknak az "európai bérunió". A párt ezentúl még elszántabban küzd majd az európai bérkiegyenlítésért. Ennek érdekében úgynevezett népszavazást, európai polgári kezdeményezést indítanak, hogy az "európai bérunió" a közösség alapelvei közzé kerüljön: "Egyenlő munkáért, egyenlő bért!"

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.