Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2017. Június 08. 13:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elhagyták a pápai bázist a Királyi Légierő vadászai

Elhagyták a pápai bázist a Királyi Légierő vadászai

A Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb gyakorlatára érkeztek három nappal ezelőtt Pápára a brit légierő Eurofighter Typhoon típusú negyedik generációs vadászgépei.

A gépek ma délelőtt visszatértek romániai állomáshelyükre, ahol déli légtérrendészeti feladatokat látnak el, két másik társukkal. A repülők pilótáit és a kísérő személyzetet Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete is meglátogatta ma délelőtt.

- Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarország ilyen nagyszabasú gyakorlatnak ad otthont, mint a Load Diffuser, mely alkalmat nyújt arra, hogy közösen készülhessünk magyar, amerikai, horvát, szlovén, szlovák es cseh szövetségeseinkkel. A gyakorlatban való részvételünk egy újabb komoly előrelépés a kétoldalú katonai kapcsolataink terén - mondta el a sajtónak a brit nagykövet, aki nem először jár Pápán, tavaly a Királyi Légierő egyik C-17-esének pápai gyakorlatakor is városunk vendége lehetett.

A két vadászgép nem sokkal 11 óra után szállt fel, villám gyorsan a magasba emelkedtek, majd kelet felé vették az irányt.


Még felszállás előtt


Nagyüzem! Háttérben egy gyakorló utasszállító


Majd az egyik C-17-es


Wizz Air gép, már a földön


Indulás!


...és pár másodperccel később...

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.