Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2017. Június 08. 13:22, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elhagyták a pápai bázist a Királyi Légierő vadászai

Elhagyták a pápai bázist a Királyi Légierő vadászai

A Magyar Honvédség légierejének idei legnagyobb gyakorlatára érkeztek három nappal ezelőtt Pápára a brit légierő Eurofighter Typhoon típusú negyedik generációs vadászgépei.

A gépek ma délelőtt visszatértek romániai állomáshelyükre, ahol déli légtérrendészeti feladatokat látnak el, két másik társukkal. A repülők pilótáit és a kísérő személyzetet Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete is meglátogatta ma délelőtt.

- Nagy örömömre szolgál, hogy Magyarország ilyen nagyszabasú gyakorlatnak ad otthont, mint a Load Diffuser, mely alkalmat nyújt arra, hogy közösen készülhessünk magyar, amerikai, horvát, szlovén, szlovák es cseh szövetségeseinkkel. A gyakorlatban való részvételünk egy újabb komoly előrelépés a kétoldalú katonai kapcsolataink terén - mondta el a sajtónak a brit nagykövet, aki nem először jár Pápán, tavaly a Királyi Légierő egyik C-17-esének pápai gyakorlatakor is városunk vendége lehetett.

A két vadászgép nem sokkal 11 óra után szállt fel, villám gyorsan a magasba emelkedtek, majd kelet felé vették az irányt.


Még felszállás előtt


Nagyüzem! Háttérben egy gyakorló utasszállító


Majd az egyik C-17-es


Wizz Air gép, már a földön


Indulás!


...és pár másodperccel később...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:42, szombat | Helyi

100 van Gogh rajz az Esterházy-kastélyban

Új időszaki kiállítás nyílt az Esterházy-kastélyban. A tárlat 100 Vincent van Gogh rajzot mutat be.