Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 19. 09:26, péntek | Belföld
Forrás: Magyar Idők

Elhagyja Magyarországot a Tesco?

Elhagyja Magyarországot a Tesco?

A Magyar Idők szerint igen. A kormányközeli lap szerint egy éven belül megszüntetik a Tesco áruházlánc budaörsi központját, ahonnan a teljes magyarországi hálózat operatív irányítása zajlik.

A lap szerint közben országosan több áruházban kezdődtek újabb karcsúsító lépések, míg az online házhoz szállító szolgáltatás is megtorpanni látszik. Úgy tudjuk, eladásra készítik fel a magyar kiskereskedelem legnagyobb piaci szereplőjét.

A kormánypárti lap egy „nemrégiben távozott, neve elhallgatását kérő felső vezetőre” hivatkozva írja azt, hogy egyre több vezető beosztásban lévő alkalmazott távozik a budaörsi központból, mert bizonytalannak érzik a vállalat jövőjét. A helyükre nem vesznek fel új embereket, hanem a Tesco csehországi központjából pótolják őket.

Az áruházlánc működésének racionalizálása miatt egy évvel ezelőtt hozták létre a Tesco Európát, amely a magyar, lengyel, szlovák és cseh áruházakat vonta egy irányítás alá, akkor viszont azt közölték, hogy a változás nem érinti az egyes országokban működő központokat.

A Magyar idők arról is ír, hogy a kétezer négyzetméter feletti hipermarketekben szűkítik az eladótereket, Győrben és Veszprémben 11 hétig tartó átalakítási folyamat kezdődött, amelynek részeként „megszüntetik vagy jelentősen leszűkítik” a nem élelmiszertermékek kínálatát, a felszabadult helyen pedig más kiskereskedőknek bérbe adható területeket alakítanak ki.

A kép illusztráció. Forrás: helyitipp.hu

Címkék: kivonul, tesco

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: