Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2022. Február 20. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Londonban az angol hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még 2016-ban indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapította, hogy egy 61 éves ukrán nő 2015. október 01-én ment be a XV. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar személy adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőket akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást velük szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a nőt az angol hatóságok elfogták, repülővel Magyarországra hozták, és február 10-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 61 éves nőt a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma