Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 16. 19:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Életveszélyes sérülést okozókat ítéltek el Egerben

Életveszélyes sérülést okozókat ítéltek el Egerben

Első fokon, nem jogerősen bűnösnek talált a bíróság egy férfit és az elkövetés idején fiatalkorú testvérét, akik életveszélyesen megkéselték haragosukat Heves megyében

- közölte az Egri Törvényszék sajtószóvivője kedden az MTI-vel. Hoszné Nagy Tímea tájékoztatása szerint az ügyben első fokon eljáró Egri Törvényszék az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét bizonyítottnak találva az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, míg a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Jelezte: az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlottak és védőik 3 nap gondolkodási időt kértek.

A sajtószóvivő emlékeztetett: az ügyben a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat, miután 2020 nyarán a két testvér egy korábbi konfliktus miatt elcsalta haragosát egy lakatlan, romos ingatlanba azért, hogy ott bosszúból megverjék.

Az épületben az idősebb testvér felkapott egy odakészített farudat, a sértettet kétszer fejen ütötte, majd öccse egy zsebkéssel a menekülni próbáló férfit az oldalán megszúrta. Miután a sérült megbotlott és a földre esett, a fiatalkorú testvér hátba döfte.

A férfi életveszélyesen megsérült, de sikerült elmenekülnie. Felépülése több hétig tartott, életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg - tette hozzá a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.