Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2011. December 16. 07:32, péntek | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Elégette a pénzt a tolvaj

Elégette a pénzt a tolvaj

Egymillió forint értékű arany ékszert lopott el három tolvaj szerdán az egyik makói zálogházból.

A nyomozók az elkövetők közül kettőt elfogtak, az ékszerek többsége előkerült – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs elmondta: egy 36 éves makói férfi két társával, egy fiatal fiúval és egy nővel ment be a zálogházba. Kérésükre az eladó megmutatta nekik az egyik tálca aranyat. A nő elterelte az alkalmazott figyelmét, társa pedig a kabátjába rejtette egy másik tálca tartalmát. A lopás után a nő a zsákmányból kapott részét 170 ezer forintért értékesítette, majd hazament. A makói nyomozók hamar megállapították az elkövetők személyazonosságát, mivel korábbi bűncselekmények miatt már ismerték őket.

Amikor a rendőrök megjelentek a nő házánál, hogy előállítsák, az ijedtében az égő kályhába dobta a 170 ezer forintot, hogy eltüntesse a bizonyítékot. A rendőrök a házkutatások során a többi ékszer nagy részét megtalálták. A nyomozók elfogták a 36 éves makói férfit is, míg harmadik társuk, a fiatalkorú fiú ellen országos elfogatóparancsot adtak ki. A két gyanúsított beismerő vallomást tett.

Mivel az elfogott férfi februárban feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, a makói rendőrkapitányság őrizetbe vette, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Címkék: tolvaj, zálogház

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 09:01, péntek | Kék hírek

Szabadulóbuliból vissza a rácsök mögé

Öt férfi ellen indítottak eljárást a kaposvári rendőrök.

2022. Június 30. 18:09, csütörtök | Kék hírek

Megkívánta magát a kávézó teraszán a tolvaj

Egy kávézónál onanizált, bicikliket lopott, elkötött egy teherautót, amit meg is rongált, de a bácsalmási rendőrök elfogták a 41 éves helybélit.

2022. Június 30. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Elítélték a barátnőinek életveszélyes sérüléseket okozó férfi

Első fokon 12 év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a férfit, aki fiatalkorúként barátnőinek életveszélyes sérülést okozott.

2022. Június 29. 13:08, szerda | Kék hírek

Addig provokálta a járókelőket, míg rendőrt hívtak

Egy férfi a járókelőket provokálta a Flórián térnél, ezért a lakók rendőrt hívtak ki rá.