Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Augusztus 26. 12:24, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Elbúcsúztatta a nyarat az MSZP

Elbúcsúztatta a nyarat az MSZP

A Magyar Szocialista Párt helyi és megyei szervezete idén is megtartotta a Nyárbúcsúztató szocialista napot. A könnyed családi programok mellett a politika is szerepet kapott, de Dopeman is megcsillantotta tudását.

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy az esős időjárás ellenére szép számú érdeklődő kilátogatott ki az Erzsébet ligetbe. A délelőtti főzőverseny jó alapot szolgált a nap további programjaihoz. Az ott befolyt bevételt a jótékony célra fordítják a szervezők. A délután folyamán a politika is terítékre került. Gőgös Zoltán és Pál Béla országgyűlési képviselők tartottak fogadóórát. A Rebel Lion Tánc-Sport Egyesület és a Vati Fiúk Country Group fellépését követően mondott beszédet a nap fővédnöke, Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke a Pápai Hús 1913 Kft. helyzetével kapcsolatban elmondta, a kormánynak kutya kötelessége lenne - a pápai munkahelyek megőrzése érdekében - hogy komoly lépéseket tegyen a gyár megmentése érdekében. -A kormány semmi komoly lépést nem tesz annak érdekében, hogy segítsen a gyárnak, megvédje a munkahelyeket, ugyanakkor a másik megyében, a Dunaferr esetében vételi ajánlatot tett a cégre. Követeljük, hogy konkrét lépéseket tegyen a kormány. Tegyen akár vételi ajánlatot, akár reorganizációs ajánlatot annak érdekében, hogy a húsüzemet meg lehessen menteni - fogalmazott.

A befagyasztott európai uniós projektekkel kapcsolatban a párt elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy ne visszafelé mutogasson, hiszen a sikeres EU-s projektek az előző kormány idején indultak, míg most a 15 nagy fejlesztési fejezetből 13 finanszírozását az EU felfüggesztette, mert a források felhasználása nem volt hatékony.

Mesterházy Attila szerint az emberek életminőségét és a munkahelyek bővítését a költségvetés nem tudja finanszírozni, ezért szükség van az uniós forrásokra. A kormány tegyen le konkrét tervet a fejlesztésekről, amelyek középpontjában a munkahelyteremtés és a gazdaságélénkítés áll - szólította fel a kormányt.

A pártelnök bírálta a kormány által kidolgozott pedagógus-életpályamodellt, és azt ígérte, ha pártja győz a következő választásokon, a gyerekek és a fiatalok, a nők, a kis- és középvállalkozók, a munkavállalók és a nyugdíjasok jobban élnek majd, ezek a társadalmi csoportok ugyanis kiemelt figyelmet élveznek az MSZP politikájában."Nem a kiváltságosak, hanem mindenki kormánya akar lenni az MSZP" - összegzett Mesterházy Attila.

A beszédet követően Dopeman szintén bírálta a kormányt. A MILLA alternatív köztársasági elnöke szerint az MSZP nagy fába vágja a fejszéjét, ha a választások megnyerését követően minden társadalmi csoportnak segíteni akar, akiket megsértett a Fidesz, ugyanis a "haverok" kivételével szinte mindenkit kárpótolnia kell majd. A bevezető után rögtön felcsendült az "Én és a kisöcsém, randalírozunk kettecsként" kezdetű örökbecsű szerzemény, de a "Megyünk lopni" című dal is pompásan szólt az MSZP rendezvényén...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.