Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Április 30. 12:07, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Elballagtak a város végzős diákjai!

Elballagtak a város végzős diákjai!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy három év kihagyás után újra hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

A Városi Ballagáson készült KÉPGALÉRIÁNKAT ITT találja!

2019-ben még a kedvezőtlen időjárás miatt nem tudták megrendezni a Városi Ballagást, míg 2020-ban és 2021-ben a koronavírus járvány miatt maradt el a rendezvény. Idén azonban ismét megtartották a nagy érdeklődésre számot tartó, szép hagyományokkal bíró ballagási ünnepséget. A ballagó diákok köszöntésére ezúttal is a Szabadtéri Színpadon került sor. Elsőként Tompa Dézi "petőfis" diák énekelte el Nagy Bogi: Holnap című dalát, majd pedig Unger Tamás alpolgármester szólt a diáksághoz.

Az alpolgármester is megemlékezett az elmúlt három esztendőről, amikor nem volt lehetőség megtartani a Városi Ballagást, örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a pápai értéktárba is bekerült hagyományos ballagást ismét meg tudták rendezni. Unger Tamás azt kívánta a diákságnak, hogy járjanak sikerrel a számukra kijelölt úton, és azt tanácsolta nekik, hogy ne azon gondolkodjanak, hogyan induljanak el, hanem hogy a számtalan irány közül melyik érdemes arra, hogy elinduljanak rajta. - Mi mindannyian abban bízunk, hogy sokuk útja visszakanyarodik abba a városba, ahol igazi felnőtté váltak, hogy előbb velünk, később pedig helyettünk építsék, gazdagítsák tovább ezt a többszáz éves közösséget - fogalmazott a városvezető.

Mágocsi Barbara "türrös" diák szavalatát követően Nagy Bianka, a "közgazdasági" iskola végzőse szólt a búcsúzó diákok nevében. Nagy Bianka megemlékezett a covid járvány miatti digitális oktatásról, ami olyan hirtelen történt meg, hogy el se tudtak búcsúzni egymástól és a kezdeti öröm hamar elszállt, sőt, a társak hiánya nagyon megviselte őket. Bianka köszönetet mondott a tanáraiknak, szüleiknek és a városnak is mindazokért a támogatásokért és lehetőségekért, amelyeket a diákéveik alatt kaptak.

A búcsúzó gondolatok után Holb Enikő Villő "refis" diák játszott zongorán virtuóz módon, majd pedig Áldozó Tamás polgármester - a hagyományokhoz hűen - minden ballagó diákot Pápa város felnőtt polgárai közé fogadott. Ebből az alkalomból a polgármester két végzősnek, Nyulasi Boglárka "mezős", valamint Cerkuti Sándor "türrös" végzős diáknak adta át az eseményt szimbolizáló, a város címerével díszített láncot és emléklapot.

A diákok műsorában közreműködött mégKocsis Rebeka és Borbély Bence, valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma táncosai.

A Városi Ballagáson részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója, Berta Ildikó Katalin, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint Sági István Csaba, a Pápai Szakképzési Centrum kancellárja.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.