Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 08. 12:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Együttműködési megállapodást írt alá a polgármester és a Pannon Egyetem

Együttműködési megállapodást írt alá a polgármester és a Pannon Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött ma délelőtt Pápa Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem közös gazdaságfejlesztési stratégiai céljaik megvalósítása érdekében.

Az ünnepélyes aláírást megelőzően Áldozó Tamás elmondta, a megállapodás célja, hogy a helyi gazdaságban, közösségekben felmerülő szakember-igényt hosszútávon ki tudja elégíteni a Pápán eddig csak pedagógusképzéssel foglalkozó egyetem. - Meggyőződésünk, hogy a nagyobb tudás fogja előbbre vinni városunkat. Az a cél, hogy Pápa a Közép-Dunántúl nyugati részének meghatározó feldolgozóipari és szolgáltatási központja legyen, a helyi vállalkozások fejlesztésével, folyamatosan bővülő foglalkoztatottsággal - fogalmazott a polgármester.

A Pannon Egyetem részéről Friedler Ferenc írta alá a szerződést. A rektor szerint a kor követelményeinek való megfelelés, a város fejlődése nem képzelhető el az egyetemmel közös célok, közös döntések nélkül. - Úgy gondoljuk, hogy egy egyetem feladata a vidékfejlesztés is. Ezért kodolgoztuk a Magyarországon egyedi hálózati-mátrixos szervezeti modellt, melynek megfelelően minden működési helyszínen az egyetem teljes szakmai háttere rendelkezésre áll. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy Pápa egyetemi várossá válik az együttműködéssel - mondta a Pannon Egyetem rektora.

A megállapodás nem titkolt, egyúttal legfontosabb célja az is, hogy az a szakmai erő, mely Pápán képződik, az itt is maradjon és az értékeket itt realizálja. - Pápán biztosítani szeretnénk, hogy szakmai pályát tudjanak építeni az itt végző diákok. Ezért a képzés el fog tolódni a műszaki területek irányába, hiszen az innovációhoz és a gazdasági fejlődéshez kiváló műszaki képzettségű szakemberek kellenek - hangzott el az ünnepi alkalmon.

Arra a kérdésre, hogy az ilyen irányú képzés mikor indulhat el, Friedler Ferenc elmondta, jelenleg átalakítás alatt áll a műszaki képzés Magyarországon. - Új fajta képzési formák fognak megjelenni, ennek egyikét szeretnénk Pápán elindítani. Minden lehetőség megvan arra, hogy ezt a kormányzat támogatni fogja.

Az együttműködést megpecsételendő Friedler Ferenc egy emlékplakettet adományozott Pápa polgármesterének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.