Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Február 27. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Együttműködés az Ericsson és a Facebook között

Együttműködés az Ericsson és a Facebook között

Az Ericsson és a Facebook bejelentette, hogy közös innovációs labort hoznak létre az Internet.org kezdeményezés támogatása érdekében. Az Ericsson és a Facebook együttműködésének eredményeképpen létrejövő Internet.org Innovációs Labor hálózati környezetet és szakértelmet biztosít az alkalmazások, hálózatok, eszközök és szolgáltatások optimalizálásához a következő ötmilliárd internetfelhasználó számára.

Az új labor várhatóan 2014 második felében nyílik meg a Facebook kaliforniai campusán, a Menlo Parkban. Az új labor az Internet.org legfőbb céljának megfelelően arra szolgál, hogy az internet-hozzáférés mindenki számára elérhető legyen.

A kezdeményezés a mindenki által elérhető internet egyik legfontosabb fizikai akadályát segít majd eltávolítani: a fejlesztők ma jellemzően csak a saját fizikai elhelyezkedésük hálózati környezetéhez rendelkeznek hozzáféréssel. A fogyasztók viszont különböző hálózati környezetben (2G, 3G, 4G, wifi), többféle mobil operációs rendszeren, illetve számos különböző eszközön használják a hálózatot, ami elképesztő összetettséget jelent a fejlesztőknek.

Az Ericsson eszköz- és alkalmazáshitelesítési szolgáltatásaira, valamint mobilhálózatok terén betöltött technológiai vezető szerepére alapozva a vállalat lehetővé teszi majd a Facebook és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy különböző hálózati környezeteket szimulálhassanak a világon bárhonnan. Ez segíti majd őket teszt-mobilalkalmazások és -szolgáltatások kifejlesztésében.

„A labor segítségével olyan környezetet teremtünk a fejlesztők számára, ahol számos különböző forgatókönyv esetén tesztelhetik és optimalizálhatják alkalmazásaikat”, jelentette ki Jay Parikh, a Facebook infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó alelnöke. „Az Ericsson egyedülálló megoldást tesz le az asztalra, és nagy örömünkre szolgál, hogy velük együtt vezethetjük ezt a kezdeményezést.”

A 2013 augusztusában bejelentett Internet.org azzal a céllal jött létre, hogy elérhetővé tegye az internetet a világ azon kétharmada számára, amely jelenleg még nem rendelkezik hozzáféréssel. Az Ericsson több mint százéves múltra tekinthet vissza a digitális szakadék áthidalása terén. Ez a tapasztalat jelentős mértékben hozzájárul majd az Internet.org céljaihoz.

„Az internet.org céljai tökéletesen összhangban vannak azzal a régóta hangoztatott elképzelésünkkel, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény, – nyilatkozta Johan Wibergh, ügyvezető alelnök és az Ericsson hálózatokkal foglalkozó üzletágának vezetője. – A labor létrehozása egyedülálló környezetet teremt az alkalmazások optimalizálására, függetlenül a hálózattól, az eszköztől és az operációs rendszertől. Az alkalmazásfejlesztőkkel folytatott együttműködés révén az Ericsson felbecsülhetetlen értékű betekintést nyerhet abba, milyen követelmények merülnek fel hálózatainkban. E tudás alkalmazásával biztosíthatjuk a legjobban teljesítő hálózatok folyamatos fejlesztését az egész világon.”

Az Ericsson eszköz- és alkalmazás-hitelesítési szolgáltatásai fontos részét képezik az Ericsson elképzelésének, mely szerint a hálózatba kapcsolt társadalomban a csatlakoztatott eszközök száma egyre nő, új szolgáltatások bevezetését téve lehetővé az életpályájuk bármely szakaszán járó embereknek. Ezért egyre fontosabbá válik az alkalmazásfejlesztők, a szállítók és a mobil szolgáltatók számára, hogy versenyképesek tudjanak maradni – kiváló minőségű szolgáltatások és pozitív hálózati élmény biztosításával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.