Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2013. Június 02. 14:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Együtt Krisztusért!

Együtt Krisztusért!

A harmadik Ökumenikus Napon fellépett Bolyki Balázs, a Bolyki Brothers-ből, lelkiderűgyakorlatot tartott Döbrentey Ildikó és Levente Péter, valamint előadták a Lilli és a hihetetlen visszatérés című gyermekmusicalt.

"Szerettünk volna szervezni egy olyan napot, ami nem csak nekünk, vagy rólunk szól, hanem amiben megmutathatjuk a világnak, hogy valamiben egyek vagyunk" - fogalmazta meg ifj. Márkus Mihály református lelkész az Ökumenikus Nap lényegét. Ennek megfelelően az Együtt Krisztusért elnevezésű program megszervezésében együtt vettek részt a pápai felekezetek, így a Szent István, a Szent Anna és a Szent Benedek Plébániák, a Református és az Evangélikus Egyházközségek, valamint a Sarokkő Baptista Gyülekezet.

A programok is az ökumenizmus jegyében szerveződtek. Idén először jött létre a délelőtt folyamán a floor-ball bajnokság 8 csapat részvételével. Sajnos azonban a délutáni sportprogramok jórésze a csapadékos időjárás miatt elmaradt. Nem így Bolyki Balázs interaktív előadása. A Bolyki Brothers-ből sokak számára jól ismert énekes hangjával és mondanivalójával is magával ragadta közönségét. Arról tett tanúbizonyságot, hogy Krisztus követőjeként lehet csak igazán teljes és boldog életet élni.

A folytatásban Döbrentey Ildikó és Levente Péter tartottak "lelkiderűgyakorlatot". A 45 éve boldog házasságban élő pár "Minek a házasság" címmel adott elő és hozta magával a lényükből fakadó örömöt és energiát.

A Lilli és a hihetetlen visszatérés című gyermekmusical-re a makacs időjárás ellenére is zsúfolásig megtelt a rendezvénysátor.A Pápai Református Gyülekezet hittanosai és a Pápai Református Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai egy kislány szemszögéből mutatták be Húsvét történetét.

Márkus Mihálytól megtudtuk, a következő Ökumenikus Napot mindenképpen a Fő téren szeretnék megrendezni. - Akkor érheti el igazi célját ez a nap, ha olyan embereket is meg tud szólítani, akik egyébként nem feltétlenül jönnének el. Oda kell vinni Isten Szent Lelkét, ahol az élet zajlik. Az Együtt Krisztusért vezérgondolaton már három éve nem változtattunk, pontosan azért, mert azt gondoljuk, hogy a világnak meg kell mutatnunk, bármennyire is elválaszt minket egymástól a történelem, itt van a példa, hogy lehet együtt Istent dicsőíteni.

A nap esti közös áhitattal, szeretetvendégséggel és a Délpesti Golgota Gyülekezet Dicsőítő Csoportjának koncertjével zárult.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 19:45, szerda | Helyi

Pápán készülnek a Budavári Palota Szent István-termének gyönyörű fa berendezési tárgyai, burkolóelemei

Augusztus 20-ától lehet megtekinteni a tervek szerint a Budavári Palota elsőként rekonstruált, díszes történelmi szobáját, a Szent István-termet.

2021. Február 24. 16:30, szerda | Helyi

Kábítószert értékesített az egyik Pápa környéki faluban a 24 éves férfi

Többeknek értékesített kábítószert az egyik bakonyi faluban az a 24 éves férfi, aki ellen ezért a Pápai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat.

2021. Február 24. 16:27, szerda | Helyi

Verekedés közben keresztülesett a pápai szórakozóhely teraszának ajtaján

Keresztülesett verekedés közben a szórakozóhely teraszajtaján az a 25 éves férfi, aki ellen nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség.

2021. Február 24. 13:34, szerda | Helyi

Megvan a döntés, hogy kik kapnak idén városi kitüntetést