Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Május 19. 09:04, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Egyszerű tipp, amelyek segítenek a pókerben

Egyszerű tipp, amelyek segítenek a pókerben

10 gyorstipp a pókerjátszmáink megnyeréséhez

Ha könnyen megjegyezhető és gyors pókeres tippeket keresel, amelyek segítenek a póker játékban nyerni, akkor szerencséd van! Most elolvashatsz 4 olyan taktikát és stratégiát, amelyek magabiztosabb és nyereségesebb pókerjátékossá tesznek. Ezekkel a tippekkel biztos, hogy akár az online kaszinó oldalak pókerasztalainál is megállod a helyed. De, ez a lista nem fogja megtanítani, hogyan nyerj minden alkalommal - ez még a legnagyobb pókerjátékosoknak sem sikerül -, de segíteni fog a fejlődésben, akár készpénzes játékokban, akár versenyeken, akár élő pókertermekben, akár online játszol.

- Játssz kevesebb leosztást és játssz agresszívan
- Ne legyél az első játékos, aki limitál.
- Alkalmazd a “félblöff” technikáját agresszívan.
- Gyorsan játsszd ki az erős lapjaid, hogy növelje a potot a nagyobb nyereményért.
- Védd meg a nagy vakodat (a megfelelő kezekkel)
- Dobj, ha bizonytalan vagy
- Támadj, amikor az ellenfeled gyengeséget mutat.
- Játssz szilárd pókert a versenyek elején (ne aggódj a túlélés miatt)
- Csak akkor játssz, ha kedved van hozzá
- Csak jó játékokban játssz

Első tipp: Játssz kevesebb leosztást és játssz agresszívan.

A Hold’em játékokban még a világ legjobb játékosai számára is korlátot szab, hogy hány kezdő leosztást játszhatsz meg a flop előtt. Ha túl sok leosztást próbálsz játszani, el fogod veszíteni a zsetonjaidat (hacsak a szerencse nem áll melletted).

Egy szilárd preflop pókerstratégia kidolgozása messze a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy javítsd a végeredményedet. Azonban, bár a szilárd preflop tartományok kialakítása viszonylag könnyen megvalósítható (például az ingyenes preflop táblázatok letöltésével), a betartásukhoz szükséges fegyelemmel még akár nehéz dolgod is lehet. Ne engedd meg magadnak, hogy türelmetlen legyél, és olyan leosztást játssz meg, amit nem érdemes megjátszani.

A legjobb megközelítés az, ha az erős és/vagy játszható kezek szűk skáláját játszod meg, és ezeket a kezeket agresszívan kell játszanod. Ha minden kezedet agresszíven játszod, beleértve az olyan spekulatívabbakat is, mint a 7♠ 6♠ vagy az 5♥ 5♣, azzal elrejtheted a tényleges kezed erejét. Amikor emelsz, az ellenfeleid nem fogják tudni, hogy A-A, A-K vagy 7-6 van-e nálad, ami szuper nehéz játékossá tesz az ellenfeleid számára. A feszes és agresszív játék megnyeri a játékot!

Második tipp: Ne legyél az első játékos, aki besántít

A limitálás (a nagyvak megadása flop előtt) abszolút nem megengedett, ha te vagy az első játékos, aki belép a potba. Két fő oka van annak, hogy miért kell ezt a játékot elkerülni:

Nem tudod megnyerni a potot a flop előtt, mintha emelnél. A mögötted lévő játékosoknak nagyon csábító pot oddsot adsz, így valószínűbb, hogy több játékossal kell szembenézned, és így kevésbé valószínű, hogy megnyered a potot.

Az egyetlen elfogadható helyzet, amikor limpelni kell, ha legalább egy másik játékos már limpelt. Ezt hívják over-limpingnek, és ez egy jó játék lehet, mert nagyszerű pot oddsot kapsz, ha csatlakozol az akcióhoz, így remélhetőleg valami jót találsz a flopon.

Harmadik tipp: Félblöffölj agresszíven a húzásaiddal

Ha igazán le akarod zúzni a pókert, akkor hatékonyan kell blöffölnöd. A nem hatékony blöffölés azonban az egyik leggyorsabb módja annak, hogy elveszítsd a pénzed az asztalnál. Tehát hogyan tarthatod kordában a blöffölési gyakoriságodat?

A blöffölés leghatékonyabb módja, ha hagyod, hogy a nálad lévő lapok diktálják, hogy blöffölsz-e vagy sem. Ez azt jelenti, hogy olyan kezekkel blöffölsz, amelyeknek van esélyük arra, hogy egy későbbi street során a legjobb kézzé javuljanak, például sorhúzókkal, flösshúzókkal, vagy akár csak egy-két túlkártyával a táblán. Gondolj ezekre a húzásokra úgy, mint a tartalék tervedre arra az esetre, ha a blöfföd megadják. A pókerjátékosok ezeket a kezeket "fél-blöfföknek" nevezik, mert a blöffön túlmenő potenciáljuk miatt. Amikor még csak most kezdesz, a river előtt nem tanácsos blöffölni a totál semmi kezekkel.

Negyedik tipp: Gyorsan játsszd ki az erős lapjaid, hogy növeld a potot

Szomorú látvány, amikor egy játékos háromszor is kivárja a floppolt nut flösst, majd kínosan kell asztalra tennie a pókerkéz szörnyetegét, amikor az ellenfele a riveren visszacsekkol. A túl gyakori lassú játék egy olyan hiba, amely gyakori a játékosok körében, akik félnek kiszorítani ellenfeleiket a potból, amikor erős pókerkezük van.

A legtöbb esetben az a legjobb, ha az erős kezeidet fogadod, hogy felépítsd a potot és megvédd a saját tőkédet. Ez nem jelenti azt, hogy mindig fogadnod/emelned kell az erős kezeidet a flop után. Az erős kezeidet checkelheted, ha:

- Nem valószínű, hogy outdrawnolni fognak.
- Nincs sok olyan ijesztő lap, amely megakadályozná, hogy a későbbi utcákon fizetést kapj.
- Ellenfeled választéka erősen a showdown-érték nélküli kezek felé irányul.
- Ha azonban bizonytalannak érzed magad, csak emelj (vagy check-raise, ha nem te voltál a preflop agresszor). Igen, kiábrándító, ha az ellenfeled dob, de ez közel sem olyan kiábrándító, mint az, ha outdrawnolsz vagy potenciális értéket hagysz ki.

Érdemes ugyanakkor alaposan felkészülni, ehhez pedig a legjobb módszer az lehet, ha demó módban játszasz pár órát. Amikor már fejből mennek a szabályok, akkor pedig irány az élő kaszinójáték a kedvenc kaszinódban. Így biztos, hogy helytállsz majd.

Címkék: póker, tipp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.