Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 13. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egészen abszurd közlekedési szituációk alakulnak ki a reggeli és a délutáni órákban az iskola környékén, amelyek sokszor veszélyeztetik az intézménybe igyekvő diákok testi épségét is.

- A forgalmi felmérések és tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy egyirányúsítani fogjuk az utcát a Kolozsvári és az Aradi utca közötti szakaszon, mégpedig úgy, hogy a Kolozsvári utcától, az Aradi utca felé haladhat majd a forgalom – imertette Molnár István a tervezett változásokat. A Városfejlesztési Osztály vezetője hozzátette, a Második és a Negyedik utcákon minden bizonnyal meg fog növekedni ezáltal a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, viszont a Harmadik utcában szabályozottabbá és biztonságosabbá válik majd a közlekedés. Az új szabály február elsejétől lép életbe.

A forgalmi rend tervezett változását Ferenczi Kálmán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője és Bakos László, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte. Az iskola igazgatója elmonda, a gyermekek testi épségét is veszélyezteti a reggeli és a délutáni forgalom, mivel az iskola környezetében tele van parkoló autókkal az út mindkét oldala, az iskolába érkező, vagy az onnan távozó gyermekeket pedig az úttesten megállva veszik fel, vagy teszik ki a szülők. Ferenczi Kálmán szerint a forgalmi rend megváltozása jó megoldás lesz a problémára, korábban az iskola felújításakor is egyirányú volt a Harmadik utca ezen szakasza, és akkor az építkezés ellenére is nyugodtabban folyt a közlekedés.

Bakos László elmondta, hogy az utca lakói fordultak az önkormányzathoz azzal, hogy nem tudnak megállni a saját ingatlanjuk előtt. Az igazgató úr által említett problémákon túl az önkormányzati képviselő elmondta, sok esetben az Aradi utcán közlekedő helyijárati autóbuszok közlekedését is megnehezítette a Harmadik utca bedugulása, de kisebb koccanásokról szóló hírek is eljutottak hozzá. Bakos László örömét fejezte ki a forgalmi rend megváltoztatása miatt, amely szerinte biztosan megoldja majd a problémák nagy részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.