Városlista
2020. január 29, szerda - Adél

Hírek

2020. Január 13. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egészen abszurd közlekedési szituációk alakulnak ki a reggeli és a délutáni órákban az iskola környékén, amelyek sokszor veszélyeztetik az intézménybe igyekvő diákok testi épségét is.

- A forgalmi felmérések és tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy egyirányúsítani fogjuk az utcát a Kolozsvári és az Aradi utca közötti szakaszon, mégpedig úgy, hogy a Kolozsvári utcától, az Aradi utca felé haladhat majd a forgalom – imertette Molnár István a tervezett változásokat. A Városfejlesztési Osztály vezetője hozzátette, a Második és a Negyedik utcákon minden bizonnyal meg fog növekedni ezáltal a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, viszont a Harmadik utcában szabályozottabbá és biztonságosabbá válik majd a közlekedés. Az új szabály február elsejétől lép életbe.

A forgalmi rend tervezett változását Ferenczi Kálmán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője és Bakos László, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte. Az iskola igazgatója elmonda, a gyermekek testi épségét is veszélyezteti a reggeli és a délutáni forgalom, mivel az iskola környezetében tele van parkoló autókkal az út mindkét oldala, az iskolába érkező, vagy az onnan távozó gyermekeket pedig az úttesten megállva veszik fel, vagy teszik ki a szülők. Ferenczi Kálmán szerint a forgalmi rend megváltozása jó megoldás lesz a problémára, korábban az iskola felújításakor is egyirányú volt a Harmadik utca ezen szakasza, és akkor az építkezés ellenére is nyugodtabban folyt a közlekedés.

Bakos László elmondta, hogy az utca lakói fordultak az önkormányzathoz azzal, hogy nem tudnak megállni a saját ingatlanjuk előtt. Az igazgató úr által említett problémákon túl az önkormányzati képviselő elmondta, sok esetben az Aradi utcán közlekedő helyijárati autóbuszok közlekedését is megnehezítette a Harmadik utca bedugulása, de kisebb koccanásokról szóló hírek is eljutottak hozzá. Bakos László örömét fejezte ki a forgalmi rend megváltoztatása miatt, amely szerinte biztosan megoldja majd a problémák nagy részét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 28. 14:29, kedd | Helyi

Elektromos autót kapott a pápai kórház

Sürgősségi vérkészítmények szállítására, telephelyek közötti ügyintézésre és szakemberek utaztatására használják majd az új e-Golfot, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól kapott az intézmény.

2020. Január 28. 08:51, kedd | Helyi

Emléktábla őrzi a Pápáról elhurcolt zsidók emlékét

Emlékünnepséget szerveztek a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében. A megemlékezés egyúttal lezárta a Holokauszt Pápai Áldozatainak emlékévét.

2020. Január 27. 15:42, hétfő | Helyi

Parkolóban verekedett Pápán

Egy 20 éves zirci fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

2020. Január 27. 11:14, hétfő | Helyi

Kevesebb mint 4 millióért vehet egy MiG-21-est!

Az ország legnagyobb online használt jármű piacán található hirdetés szerint 3,85 millió forintért bárki vásárolhat magának egy veterán vadászgépet.