Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 13. 16:34, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egyirányúsítják a Harmadik utcát, a Munkácsy iskolánál

Egészen abszurd közlekedési szituációk alakulnak ki a reggeli és a délutáni órákban az iskola környékén, amelyek sokszor veszélyeztetik az intézménybe igyekvő diákok testi épségét is.

- A forgalmi felmérések és tapasztalatok alapján úgy döntöttünk, hogy egyirányúsítani fogjuk az utcát a Kolozsvári és az Aradi utca közötti szakaszon, mégpedig úgy, hogy a Kolozsvári utcától, az Aradi utca felé haladhat majd a forgalom – imertette Molnár István a tervezett változásokat. A Városfejlesztési Osztály vezetője hozzátette, a Második és a Negyedik utcákon minden bizonnyal meg fog növekedni ezáltal a forgalom a reggeli és a délutáni órákban, viszont a Harmadik utcában szabályozottabbá és biztonságosabbá válik majd a közlekedés. Az új szabály február elsejétől lép életbe.

A forgalmi rend tervezett változását Ferenczi Kálmán, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője és Bakos László, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte. Az iskola igazgatója elmonda, a gyermekek testi épségét is veszélyezteti a reggeli és a délutáni forgalom, mivel az iskola környezetében tele van parkoló autókkal az út mindkét oldala, az iskolába érkező, vagy az onnan távozó gyermekeket pedig az úttesten megállva veszik fel, vagy teszik ki a szülők. Ferenczi Kálmán szerint a forgalmi rend megváltozása jó megoldás lesz a problémára, korábban az iskola felújításakor is egyirányú volt a Harmadik utca ezen szakasza, és akkor az építkezés ellenére is nyugodtabban folyt a közlekedés.

Bakos László elmondta, hogy az utca lakói fordultak az önkormányzathoz azzal, hogy nem tudnak megállni a saját ingatlanjuk előtt. Az igazgató úr által említett problémákon túl az önkormányzati képviselő elmondta, sok esetben az Aradi utcán közlekedő helyijárati autóbuszok közlekedését is megnehezítette a Harmadik utca bedugulása, de kisebb koccanásokról szóló hírek is eljutottak hozzá. Bakos László örömét fejezte ki a forgalmi rend megváltoztatása miatt, amely szerinte biztosan megoldja majd a problémák nagy részét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 06:54, kedd | Helyi

Egy kisgyermek tesztje lett pozitív - Bezárják a vajdai óvodát is!

Hétfőn késő este értesítették a szülőket, hogy az egyik kisgyermeknek lett pozitív a koronavírus tesztje, ezért keddtől bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát.

2020. Augusztus 11. 05:53, kedd | Helyi

Érettségi akár 1-2-3 év alatt - Tudásfa Gimnázium

2020. Augusztus 10. 20:25, hétfő | Helyi

Koronavírusos a Napsugár Bölcsőde egyik dolgozója is

A Napsugár Bölcsőde holnaptól (a fertőtlenítő takarítás idejére) bezár, a fertőzött dolgozóval kapcsolatba került további munkatársak és az ellátott kisgyermekek karanténba kerülnek.

2020. Augusztus 10. 18:01, hétfő | Helyi

Most érkeztek a friss hírek, 37-re emelkedett a fertőzöttek száma!

Nem sokáig örülhettünk a jó hírnek, mely szerint tegnap óta nem emelkedett a pápai fertőzöttek száma.