Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2014. Szeptember 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Ha az egyik hitel miatt BAR-listára – jelenleg már KHR-listára – kerül valaki, akkor másik hitele veszélybe kerülhet-e, mégha azt rendszeresen is fizeti. Erre keres választ az onlinejogsebesz.hu kérdezője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.
De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.
Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.
Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.
A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki, az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR lista) új elnevezése a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) Mivel az egyes hitel szerződéseit nem ismerem, ezért javaslom, hogy a hitelfelvevő pénzügyi intézménynél tájékozódjon, attól függetlenül, hogy az Ön folyamatban lévő és időben törlesztett hiteleit emiatt nem fogják felmondani.
További kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére!
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe