Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2014. Szeptember 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Egyik hitel miatt BAR-listán, veszélybe kerül a másik hitel?

Ha az egyik hitel miatt BAR-listára – jelenleg már KHR-listára – kerül valaki, akkor másik hitele veszélybe kerülhet-e, mégha azt rendszeresen is fizeti. Erre keres választ az onlinejogsebesz.hu kérdezője.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
Van nekem egy svájci frank alapú gépkocsi hitelem, amit már 8 éve fizetek tisztességesen.
De, viszont most úgy döntöttem, hogy elég volt, ez idő alatt már a vételár dupláját megfizettem, de még mindig majd 3 millió a bank követelése.
Egy ilyen ügyekkel foglalkozó iroda segítségét igénybe véve megtámadtam a kölcsönt a banknál.
Viszont az egész procedúra egyik feltétele az, hogy felfüggesztettem a részletek fizetését, így lassan a "tartozás" összege eléri azt a határt, amikor felkerülhetek a BAR listára.
A kérdésem az lenne, ha egy hitel nem fizetése miatt BAR listás lesz valaki, az milyen kihatással van a meglévő többi hitelére (amit természetesen rendszeresen, időben törleszt). Felmondhatják azokat a bankok, a hitelkártyát bevonhatják?
A válaszokat előre is köszönöm!

2014. 06. 29.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR lista) új elnevezése a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) Mivel az egyes hitel szerződéseit nem ismerem, ezért javaslom, hogy a hitelfelvevő pénzügyi intézménynél tájékozódjon, attól függetlenül, hogy az Ön folyamatban lévő és időben törlesztett hiteleit emiatt nem fogják felmondani.
További kérdéseivel kapcsolatban állok rendelkezésére!
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Schill Szabolcs ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:55, kedd | Belföld

Török-szíriai földrengés - Adományokat gyűjt a Magyar Vöröskereszt az áldozatoknak

A Magyar Vöröskereszt pénzadományokat gyűjt a Törökországot és Szíriát sújtó földrengés áldozatainak megsegítésére - tájékoztatta a szervezet kedden az MTI-t.

2023. Február 07. 13:51, kedd | Belföld

Több zalaegerszegi iskola kapott bombafenyegetést

Zalaegerszegen hét oktatási intézmény kapott bombafenyegetést kedden. Az iskolákat kiürítették és átvizsgálták, robbanószerkezetet sehol sem találtak.

2023. Február 07. 09:04, kedd | Belföld

Kelet-Magyarország egyik meghatározó élelmiszerláncának tulajdonosára csapott le a NAV

A milliárdos vállalkozóra balatoni villájában csapott le az adóhatóság.