Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Június 29. 13:04, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyetlen kattintással segíthet a pápai ovisoknak!

Egyetlen kattintással segíthet a pápai ovisoknak!

Az újHÁZ Centrum kiemelten fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, ezért meghirdeti Pöttöm Fürdő Programját, melynek célja a gyermekek második otthonának, az óvodák körülményeinek komfortosabbá tétele. A Program keretében egy magyarországi óvodának segítenek újjávarázsolni egy mosdóját!

Az idei évben szavazáson dől el, hogy kik kerülnek a döntőbe! A beérkezett pályázatokra a Pottomfurdo.hu oldalon lehet szavazni, a 11 legtöbb voksot gyűjtő ovi közül pedig a zsűri választja ki a végső győztest.

Egyetlen pápai intézmény, a Fáy Lakótelepi Óvoda vesz részt a versenyben, amely jelenleg az előkelő 5. helyen szerepel. Annak érdekében, hogy minél nagyobb esélye legyen a pápai ovinak a végső győzelemre, szavazzon az alábbi linken:

SZAVAZÁS ITT

Szavazási határidő: 2022. július 7.
Nyertesek kihirdetése: 2022. július 15.

Egy óvodára egy eszközről (IP cím) csak egy szavazat adható le.

Az óvoda bemutatkozása:

A mosdóhelyiséget használók összlétszáma: 24 gyermek Kertes és lakótelepi környezettel övezve található öt csoportos óvodánk, ami 1978. február elsején nyitotta meg a kapuit. Minden csoporthoz külön mosdó, öltöző helyiség tartozik. Törekszünk a belső és külső környezet esztétikus rendjének, harmóniájának megteremtésére. Csoportszobáink otthonosak, jól felszereltek, udvarunk füvesített, a mai elvárásoknak megfelelően gazdag játéktevékenységre nyújt lehetőséget, alkalmas az óvodások mozgásigényének sokoldalú kielégítésére. Megjelenik az innováció, újulunk, fejlődünk és haladunk a korral, ahogyan tőlünk telik, de „van, ami maradt a régi”. Ilyen régről maradt helyiségeink közé tartoznak a gyermekmosdók is.

A mosdó a gyermekek számára egy olyan helyszín, ahol a szükségleteik elvégzésén túl, lehetőség nyílik egymást segíteni. Vegyes csoport lévén a nagyobbak a kisebbeknek, akár a wc használat kezelésében, irányításában, a csapok megnyitásánál, zárásánál. Számos erényre tesznek szert, köztük például a türelemre, várakozásra, mert amíg egymásra várnak, egyúttal megtanulnak türelmesnek lenni egymáshoz. A mosdó egy olyan találkozási pont a nap folyamán, ahol azok a kisgyermekek is beszédbe elegyednek egymással, akik aznap a csoportszobai játék során nem keresték egymás társaságát, itt viszont együtt beszélgethetnek, tanulhatnak. Olyan helyszín tehát, ami teret ad az újabb tanulási lehetőségeknek. Nagy öröm azt hallgatni mikor egy-egy mondóka vagy dal eszükbe jut a várakozás közben és közösen éneklik, mondogatják azt. Szeretnénk ezt a jókedvet egy esztétikusabb, modernebb, gyermekeink számára praktikusabb környezetbarát mosdóban folytatni.

Óvodai nevelésünk folyamatában fontos szerepe van a környezeti nevelésnek. Az óvodás gyermekek nagyon szeretik az állatokat. Az állatok védelme, gondozása, megfigyelése mindennapi tevékenységünk közé tartozott. Ebben a nevelési évben pályázatunkkal elnyertük az Állatbarát Óvoda címet is. Az elkészült rajzukon ezért jelenítették meg az állatokat. A Kamilla csoportba 24 gyermek jár. Az óvodánkba járó gyermekek szülei már az előző évben is felhívták figyelmünket e pályázati lehetőségre, így szerintünk a partneri igény is újra inspirál bennünket. Sajnos, a jelenlegi állapotban a wc tartályok miatt, sok a felesleges víz elfolyás, amit szeretnénk megóvni. Gazdaságosabb wc tartályok, szelepek cseréjével ez megoldhatóvá válna.

Folyamatosan ellenőrizzük, hogy a csöpögésmentes csaptelepek legyenek, talán még inkább hozzá tudunk tenni környezetünk fenntartásához és ezzel a gyerekeknek is meg tudnánk mutatni mit is jelent a fenntarthatóságra nevelés, a pazarlás helyett. Ha megtakarítjuk azt a sok vizet, amit ahelyett, hogy hagyunk elfolyni, akár meg is ihatnánk mi emberek, vagy adhatnánk a növényeknek. Fogmosás-és kézmosás során mindig felhívjuk a figyelmet arra, hogy csak annyi vizet használjunk, amíg épp öblítünk, vagy amíg alaposan meg nem mossuk a kezünket, és már zárjuk is el a csapot.

A mosdó járólapja, csempeburkolata már 40 évet is meghaladta, nem igazán esztétikus, cseréjével az óvodát komfortosabba tennénk. A kézszárító használatát, ill. a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét is szeretnénk a mosdóban kialakítani (papírtörlő, elhasznált fogkrémtubusok, stb.). A fenntartható fejlődést szem előtt tartva bízunk egy szép jövőben, ezért örülnénk, ha az újHÁZ Centrum hozzájárulna óvodánk Kamilla csoportjának mosdó felújításához. „Úgy kell ma élnünk, hogy a jövő elől ne vegyük el a lehetőséget.”

Címkék: óvoda, felújítás, mosdó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.