Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Augusztus 12. 16:54, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egyedülálló kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban

Egyedülálló kiállítás nyílik az Esterházy-kastélyban

Az Új Tengeri Selyemút - Magyarország neves kínai festőművészek szemével címmel nyílik különleges kiállítás a pápai Esterházy-kastélyban, augusztus 23-án.

Ebben az évben ünnepeljük a Magyarország és Kína közti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóját. Az egyre dinamikusabban fejlődő gazdasági kapcsolatok mellett a két ország közti sikeres együttműködésnek további területe lehet az egymás tiszteletén alapuló kulturálus értékek, hagyományok megismerése. Ennek első állomása az augusztus második felében megnyíló kiállítás, melynek városunk ad otthont, köszönhetően annak, hogy a pápai húsgyárat is tulajdonló gazdasági társaság vezetője, Frank Liu ragaszkodott az Esterházy-kastélyhoz, mint helyszínhez.

Boros Katalintól, a kastélyt üzemeltető társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, örömmel fogadták a megkeresést, hiszen ezzel egy olyan kezdeményezésnek lehetnek a részesei, amilyenre még nem volt korábban példa Magyarországon. Néhány napja érkezett ugyanis hazánkba az a kínai delegáció, amely neves, ismert és elismert kortárs festőművészekből áll. Ezekben a napokban látogatnak el magyarországi városokban, felkeresik a nevezetességeket, majd benyomásaikat a rájuk jellemző egyedi művészeti módon örökítik meg a festővásznon. - Tekinthetjük őket a kínai művészeti világ gerincének, akik a kínai művészeti-szakmai szervezetekben, mint a Kínai Művészek Szövetsége, vagy a Kínai Olajfestők Társasága is vezető posztokat töltenek be tartományi és vársosi szinteken - hangzott el.

Áldozó Tamás polgármester - aki egyébként nemrégiben a pápai delegáció tagjaként Kínában járt - az esemény tágabb összefűggéseiről beszélt. Mint mondta, a magyar és a kínai kormányzat pozitív kapcsolatrendszert alakított ki egymással. - Nagyon jó most Kínában magyarnak lenni és nagyon kedvező feltételekkel jöhetnek Magyarországra kínai gazdasági társaságok. Ennek az egyik legszebb példája Pápa, hiszen kínai tulajdonosa van a Pápai Húsnak, amely jelentős területeket vásárolt meg az Ipari Parkban, fejlesztési céllal. Most azt láthatjuk, amint egy másik kultúrával való kapcsolatainkat a gazdasági kapcsolatokkal alapoztuk meg, amely akár vásosok közötti együttműködést is jelenthet a későbbiekben - mondta a városvezető.

Az esemény súlyát mutatja, hogy a megnyitón jelen lesz Kövér László házelnök, Duan Jielong, Kína magyarországi nagykövete, Frank Liu, a Chifu Group alapítója és elnöke, valamint Lin Mao, a kínai Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium Művészeti Fejlesztési Központjának vezetője. A kiállítás a Kínai Népköztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériuma Művészeti Fejlesztési Központja és a Chifu Group együttműködésében, Pápa Város Önkormányzatának támogatásával valósul meg. A kiállítás augusztus 23-án, fél 12-től látogatható az Esterházy-kastélyban, egészen október 31-ig.

Címkék: kína, kiállítás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 26. 07:57, hétfő | Helyi

Nem bírt a Sárvárral a Perutz

Veretlenül várta a vasárnapi mérkőzést a pápai csapat, a még nyeretlen Sárvár ellen.

2019. Augusztus 25. 19:12, vasárnap | Helyi

Megnyílt a kortárs kínai festőművészek pápai kiállítása

Az Új Tengeri Selyemút - Magyarország neves kínai festőművészek szemével című tárlatot a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából állították össze, az Esterházy-kastélyban.

2019. Augusztus 25. 18:51, vasárnap | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

Rajong a Husqvarna kerti gépekért? Vagy még csak most ismerkedik a svéd márkával?

2019. Augusztus 23. 14:28, péntek | Helyi

Süle Zsolt: Jelentős a város lélekszám-csökkenése

A jobbikos politikus az őszi önkormányzati választás és a legutóbbi képviselő-testületi ülés kapcsán hívta össze a sajtó képviselőit.