Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2020. Március 30. 17:18, hétfő | Helyi
Forrás: Ajkaiszo.hu

Egy koronavírus-gyanús beteg leírta, milyen állapotok uralkodnak az ajkai kórházban

Egy koronavírus-gyanús beteg leírta, milyen állapotok uralkodnak az ajkai kórházban

Mivel a pápai eseteket is az ajkai Magyar Imre Kórházba szállítják, érdekes lehet számunkra is az az alábbi beszámoló, amelyben egy várpalotai koronavírus-gyanús beteg írta le tapasztalatait.

Az illetőt az Ajkaiszó idézi:

Még egy hatalmas föhajtás az egészségügyi dolgozóknak, azon belül is az ajkaiaknak.
"Az ajkai kórházba hoztak a héten koronavírus gyanúval. Röntgent készítettek, ami tüdőgyulladást állapított meg. Ma, szombaton megjött a teszt (koronavírus) eredménye, és negatív lett. Ha holnap a második teszt eredménye is negatív lesz, akkor a jövő héten hazamehetek.

Az egészségügyi ellátás 200%-os. Mindenki nagyon lelkiismeretesen végzi a munkáját, a műszakjukban végig beöltözve vannak az orvosok és az ápolók, a takarítók szintén.Egy szobában csak egy beteg lehet, az ajtó éjjel-nappal zárva van. Ha be akarnak jönni – ételosztás vagy vizit miatt - kopognak. Nekem felkell vennem a maszkot és jeleznem, hogy bejöhetnek. Minden steril, mindent fertőtlenítenek, az ételt is.

Minden külön zacskózva van, légmentesen. Az evõeszközök eldobhatóak és minden étkezéshez újat kapunk. Ami megmarad, az veszélyes jellel ellátott szemetesbe kerül.
Kár, hogy ezt csak az látja, aki bekerül. Jó lenne, ha mindenki komolyan venné az intézkedéseket, és jobban tisztelnék az egészségügyben dolgozókat, nagyon nem könnyű nekik."

Címkék: ajka, kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.