Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

Az élőhely-bemutató főszereplői a denevérek és az éjszakai lepkék lesznek. Aki kíváncsi a programra, annak meleg öltözék ajánlott és zseb-, vagy fejlámpa sem árt, hiszen sötétedésig tart a nem mindennapi program. Gyülekező ma (szombat) 18 órakor, a Fenyveserdő Bölcsődénél.

- Én a denevéreket fogom bemutatni, mint az éjszaka repülő emlőseit. Elmondom mit érdemes tudni róluk, babona eloszlató előadással készülök és remélem, élőben is meg tudom mutatni ezeket az csöppnyi, rovarfogyasztó emlősöket - mondta el Mészáros József denevérkutató a Pápa-ma.hu-nak. A denevéreket függönyhálók, denevérhálók segítségével fogják be, hogy aztán megmutatásuk és megjelölésük után szabadon engedjék őket. Hasonlóan, háló segítségével ismerhetik meg a rendezvényre kilátogatók a területen jellemző éjszakai lepkéket is.

A "denevérleső" programnak kutatási célja is van, a szakértők már rendelkeznek információval arról, hogy élnek itt denevérek, de szeretnék az állományt pontosan feltérképezni most, a megvalósítás idején és azt követően is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 23:00, péntek | Helyi

Bepillanthattak a Pápai Mentőállomáson folyó munkába

Az Újraélesztés Világnapja alkalmából látta vendégül az érdeklődőket a Pápai Mentőállomás.

2019. Október 18. 22:28, péntek | Helyi

Felkavaró videót kaptunk olvasónktól

A másfél perces videón az látható, amint a pápai elkerülő úton egy férfi a hajánál fogva rángat egy nőt, akit többször meg is üt.

2019. Október 18. 14:09, péntek | Helyi

Marton Sándor: Grőber Attila nem demokrataként gondolkodik

Az önkormányzati választáson független polgármesterjelöltként induló vállalkozó azt mondta, megdöbbenve olvasta Grőber Attila nyilatkozatát, amelyben azt mondta róla, hogy elrontotta a polgármesterségért folyó mérkőzést.

2019. Október 16. 14:51, szerda | Helyi

Grőber Attila: Meg fogom hálálni azt a sok szeretetet, amit a pápaiaktól kaptam

A vasárnapi önkormányzati választáson 330 szavazattal alulmaradt ellenzéki jelölt értékelte a voksolás eredményeit.