Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

Az élőhely-bemutató főszereplői a denevérek és az éjszakai lepkék lesznek. Aki kíváncsi a programra, annak meleg öltözék ajánlott és zseb-, vagy fejlámpa sem árt, hiszen sötétedésig tart a nem mindennapi program. Gyülekező ma (szombat) 18 órakor, a Fenyveserdő Bölcsődénél.

- Én a denevéreket fogom bemutatni, mint az éjszaka repülő emlőseit. Elmondom mit érdemes tudni róluk, babona eloszlató előadással készülök és remélem, élőben is meg tudom mutatni ezeket az csöppnyi, rovarfogyasztó emlősöket - mondta el Mészáros József denevérkutató a Pápa-ma.hu-nak. A denevéreket függönyhálók, denevérhálók segítségével fogják be, hogy aztán megmutatásuk és megjelölésük után szabadon engedjék őket. Hasonlóan, háló segítségével ismerhetik meg a rendezvényre kilátogatók a területen jellemző éjszakai lepkéket is.

A "denevérleső" programnak kutatási célja is van, a szakértők már rendelkeznek információval arról, hogy élnek itt denevérek, de szeretnék az állományt pontosan feltérképezni most, a megvalósítás idején és azt követően is.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 14:21, péntek | Helyi

Enyhítés a pápai idősotthonokban is - Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat

A Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények.

2020. Június 04. 19:38, csütörtök | Helyi

Száz éve gyászba borult az ország - A trianoni békediktátumra emlékeztek Pápán

A trianoni békediktátum 100. évfordulóján, a Nemzeti Összetartozás Napján szerveztek megemlékezést Pápán, az Országzászló Emlékműnél.

2020. Június 04. 12:40, csütörtök | Helyi

Járdára lóg, füvön áll az autó - Repkednek a büntetések és a figyelmeztetések

Egyre-másra érkeznek az olvasói üzenetek, amelyekben arra panaszkodnak, hogy olyanokért szabnak ki büntetéseket a pápai közterület-felügyelők, amelyekért korábban nem járt még csak figyelmeztetés sem.

2020. Június 03. 15:39, szerda | Helyi

Kis mértékben nőtt a karanténba helyezett személyek száma

Jelenleg 27-en vannak járványügyi megfigyelés alatt a városban.