Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

Az élőhely-bemutató főszereplői a denevérek és az éjszakai lepkék lesznek. Aki kíváncsi a programra, annak meleg öltözék ajánlott és zseb-, vagy fejlámpa sem árt, hiszen sötétedésig tart a nem mindennapi program. Gyülekező ma (szombat) 18 órakor, a Fenyveserdő Bölcsődénél.

- Én a denevéreket fogom bemutatni, mint az éjszaka repülő emlőseit. Elmondom mit érdemes tudni róluk, babona eloszlató előadással készülök és remélem, élőben is meg tudom mutatni ezeket az csöppnyi, rovarfogyasztó emlősöket - mondta el Mészáros József denevérkutató a Pápa-ma.hu-nak. A denevéreket függönyhálók, denevérhálók segítségével fogják be, hogy aztán megmutatásuk és megjelölésük után szabadon engedjék őket. Hasonlóan, háló segítségével ismerhetik meg a rendezvényre kilátogatók a területen jellemző éjszakai lepkéket is.

A "denevérleső" programnak kutatási célja is van, a szakértők már rendelkeznek információval arról, hogy élnek itt denevérek, de szeretnék az állományt pontosan feltérképezni most, a megvalósítás idején és azt követően is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.