Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2018. November 07. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Hamarosan elkészül az első szakaszon az egyik oldali járda, jövő hét elején kezdik meg a munkát az ellenkező oldalon.

Az utca megújítását Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte és elégedetten nyilatkozott a munkálatok előrehaladtáról. Hozzátette, érzékenyen érinti ugyan az utca lezárása a város közlekedését, de amint az utcában lakókkal és üzlettulajdonosokkal beszélt, összességében pozitívan látják az utca felújítását, hiszen jócskán időszerű volt már a burkolatok cseréje. A képviselő bízik abban, hogy mielőbb elkészül a beruházás és újra birtokba vehető lesz a forgalmas utca.

Vörös László, a kivitelezést végző cég igazgatója elmondta, jelenleg az utca páratlan oldalán végzik a járda újjáépítését, mellyel néhány napon belül végeznek a Kard utcáig. Ezt követően kezdik meg a még érintetlen páros oldali járda felbontását és újjáépítését, végül pedig az úttest megújítása következik. Az első ütemmel, vagyis a Kard utcáig terjedő szakasszal november végéig végeznek várhatóan, a tervek szerint az autós és a gyalogos forgalom számára ezt követően megnyitják a Korvin utca ezen szakaszát.

Az utca teljes megújítása nagyobbik részt a kormányzattól kapott 650 millió forintból készülhet el. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, keresik a lehetőségét, hogy hasonló forráshoz jusson a város, hisz amikor járda, vagy útépítésbe kezdenek, sok lakossági jelzést kapnak, hogy mely utcákban lenne még szükség hasonló feladatra, van még tehát munka bőven. A városvezető szerint mára nemcsak a forrás, hanem a kivitelező megtalálása is nehéz feladat, hiszen a vállalkozók kapacitásai nagy mértékben le vannak kötve és ez a következő években még inkább így lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.