Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 07. 16:34, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Egy hónapja dolgoznak a Korvin utca megújításán

Hamarosan elkészül az első szakaszon az egyik oldali járda, jövő hét elején kezdik meg a munkát az ellenkező oldalon.

Az utca megújítását Péntek Árpád, a térség önkormányzati képviselője is üdvözölte és elégedetten nyilatkozott a munkálatok előrehaladtáról. Hozzátette, érzékenyen érinti ugyan az utca lezárása a város közlekedését, de amint az utcában lakókkal és üzlettulajdonosokkal beszélt, összességében pozitívan látják az utca felújítását, hiszen jócskán időszerű volt már a burkolatok cseréje. A képviselő bízik abban, hogy mielőbb elkészül a beruházás és újra birtokba vehető lesz a forgalmas utca.

Vörös László, a kivitelezést végző cég igazgatója elmondta, jelenleg az utca páratlan oldalán végzik a járda újjáépítését, mellyel néhány napon belül végeznek a Kard utcáig. Ezt követően kezdik meg a még érintetlen páros oldali járda felbontását és újjáépítését, végül pedig az úttest megújítása következik. Az első ütemmel, vagyis a Kard utcáig terjedő szakasszal november végéig végeznek várhatóan, a tervek szerint az autós és a gyalogos forgalom számára ezt követően megnyitják a Korvin utca ezen szakaszát.

Az utca teljes megújítása nagyobbik részt a kormányzattól kapott 650 millió forintból készülhet el. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, keresik a lehetőségét, hogy hasonló forráshoz jusson a város, hisz amikor járda, vagy útépítésbe kezdenek, sok lakossági jelzést kapnak, hogy mely utcákban lenne még szükség hasonló feladatra, van még tehát munka bőven. A városvezető szerint mára nemcsak a forrás, hanem a kivitelező megtalálása is nehéz feladat, hiszen a vállalkozók kapacitásai nagy mértékben le vannak kötve és ez a következő években még inkább így lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.