Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Október 19. 08:18, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy házfelújításról lopott szigetelőanyagot és köteleket, a rendőrök elfogták

Egy házfelújításról lopott szigetelőanyagot és köteleket, a rendőrök elfogták

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2022. október 17-én délután arról, hogy a felújítás alatt álló pápai lakásában ismeretlen eredetű, szigeteléshez használható hungarocell táblákat talált.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a szigetelőanyagok az egyik helyi lakótömb előtti közterületről tűntek el, ahol az épületegyüttes külső hőszigeteléséhez szükséges építőanyagokat tárolta a kivitelező. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőt, aki a bejelentő lakásában lakott.

Az 51 éves helyi lakost az egyenruhások elfogták, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az eljárás során az is kiderült, hogy az elkövető a több tábla szigetelőanyag mellett két felvonókötelet is ellopott a felújításról. A gyanúsított a lopással több mint 50 ezer forint kárt okozott a sértettnek.

A tettes ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék