Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 21. 12:03, vasárnap | Belföld
Forrás: ujasz.hu

Egy év alatt, grammonként fogyott csontsoványra az agárdi baba

Egy év alatt, grammonként fogyott csontsoványra az agárdi baba

Sosem látta védőnő a halálra éheztetett Benjamint

Éjjel-nappal égett a villany abban a házban, ahol egy házaspár a gyanú szerint halálra éheztette másfél éves gyerekét. Az agárdi családi ház lakói teljes visszavonultságban éltek, szinte sosem léptek ki az utcára, a házukat évek alatt átépítették erőddé, és még egymással is suttogva beszéltek. Az édesanyát csak egyszer látták a kisgyerekkel. Amikor egyedül lépett ki a házból, mindig kesztyűt viselt – olvasható az origo.hu-n.

- Itt laknak azok a patkányok - mutatott kerékpározás közben egy láthatóan spicces állapotban lévő férfi arra az agárdi családi házra, amelyben a gyanú szerint halálra éheztettek egy másfél éves kisfiút. A férfi kissé erős beszólása jól visszaadja, hogy a helyiek mit gondolnak a tragédiáról.
A TV2 információi szerint a szülők nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert abban hittek, hogy elég az, ha fénnyel táplálják. Az első orvos szakértői vélemény szerint a másfél éves kisfiú krónikus alultápláltságban szenvedett, és gyakorlatilag éhen halt.
Benjamin lassú kínok közepette halt meg, szenvedései akár egy évig is tarthattak, míg grammról grammra le nem fogyott. A helybéliek szerint a temetkezési vállalkozó elszörnyedt, amikor meglátta a kisfiú holttestét – gyakorlatilag nem voltak csontjai – írta a Népszabadság.
- Fura egy nő volt, akik látták azt mondták, hogy állandóan kesztyű volt a kezén - mondta a harmincas éveiben járó anyáról egy postás, aki kerékpárját egy fának támasztva éppen egy ajánlott levélről szóló értesítést próbált betuszkolni a kertkapu résébe. A hatalmas, többszintes rózsaszín háznál ugyanis nincs postaláda, de még csengő sem.

A lakóknak állítólag postafiókjuk volt, azon pedig nem kellett aggódniuk, hogy a hozzájuk érkező vendégek hogyan jelzik, hogy odaértek: az évtizedek óta ott élő szomszédok soha nem láttak senkit, aki bement volna a házba.
- A védőnőt sem engedték be, meg az orvost sem. Ide én embert bemenni még láttam – mondta egy szomszéd. Ezt erősítette meg az origonak nyilatkozó védőnő is-
- A szülők hivatalosan is lemondtak a gyermekjóléti szolgáltatásról, ezért nem is láttam a gyereket sosem. Értesítettem az ilyenkor szokásos hatóságot, a területileg illetékes gyermekjóléti szolgálatot – mondta. Az ÁNTSZ egyébként vizsgálatot rendelt el, ennek eredménye a jövő hétre várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.