Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Március 27. 14:45, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Egy épülőben lévő házba törtek be, egy helyi polgárőr zavarta meg őket

Egy épülőben lévő házba törtek be, egy helyi polgárőr zavarta meg őket

A pápai nyomozók még aznap gyanúsítottként hallgatták ki a 26 éves Győr-környéki lakost és 19 éves társát.

A rendőrséget 2023. március 25-én éjjel értesítette egy Takácsiban élő polgárőr arról, hogy nem sokkal azelőtt a faluban egy gyanús autóra lett figyelmes, majd később azt is tapasztalta, hogy a település egyik épülőben lévő házának garázskapuja nyitott állapotban van. Értesítette az ingatlan tulajdonosát, aki elmondta, hogy valószínűleg betörtek hozzá.
A helyszínre érkező rendőrök a ház egyik ablakpárkányán egy feszítővasat találtak, valamint megállapították, hogy a tettes az egyik nyílászárót felfeszítve tört be a lakásba, ahonnan két szerszámosládát lopott el, ám azokat az utcán hagyta. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket még aznap kora délután elfogtak. Ezután előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. A 26 éves Győr-környéki férfi és 19 éves társa beismerő vallomást tettek.

Elmondták, hogy együtt indultak el autóval Takácsiba, ahol felfigyeltek az épülőben lévő házra. Az ingatlanba csak a 26 éves férfi tört be, társa addig az autóban várakozott. A tettes az ingatlanból két szerszámosládát és egy táskában több alkoholos italt hozott ki, majd a ládákat letette az utcán a járdára és az autóhoz ment. Amikor az utasától megtudta, hogy egy polgárőr felfigyelt rájuk, a szerszámokat hátra hagyva elmenekültek, csak a szeszes italokat vitték magukkal.
A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két férfi ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.