Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Szeptember 23. 16:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egészséges Pápáért Program – Grőber Attila újabb programpontját mutatta be

Egészséges Pápáért Program – Grőber Attila újabb programpontját mutatta be

A Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltjének következő programpontja a gyógyító rendszerek jobbítását, a prevenció kiterjesztését és a lakosság egészségtudatosságának növelését célozza.

  1. Házi gyermekorvosi ellátás megújítása. Grőber Attila ezzel kapcsolatban elmondta, jelenleg a hat gyermekorvosi praxis közül kettő - több mint három éve - betöltetlen Pápán. „Ráadásul nemrégiben megszűnt az önálló gyermekorvosi ügyelet is. Ez a helyzet tovább nem tartható fenn, az önkormányzatnak nagyon gyorsan és hatékonyan kell közbe avatkozni, még akkor is, ha ez sokba fog kerülni. A gyermekeink egészsége nem játék” – hangsúlyozta a politikus, aki azt javasolja, hogy az önkormányzat jelentős összegű támogatást nyújtson Pápán letelepedő orvosoknak, vissza nem térítendő formában, szolgálati lakást biztosítson számukra, valamint olyan ösztöndíj rendszer kialakítását, ami az utánpótlást biztosítaná.
  2. Az önálló gyermekorvosi ügyelet visszaállítása, „kerül, amibe kerül”.
  3. A háziorvosi ellátás megújítása. Grőber Attila hangsúlyozta, bár ezen a területen még nem olyan súlyos a helyzet, mint a gyermekorvosi praxisok esetében, ám hozzátette, a pápai háziorvosok egyharmada nyugdíjas, további egyharmada pedig nyugdíj előtt áll, így gondoskodni kell arról, hogy a jövőben se alakuljon ki súlyosabb probléma. A programelem ugyanazokat a pontokat tartalmazza, mint a gyermekorvosi ellátás megújítása című első programpont.
  4. Orvosi rendelők megújítása. A jelölt elmondta, ugyan vannak jó példák, több rendelő is megújult az utóbbi években, ám továbbra is több olyan orvosi rendelő van Pápán, amelyek a minimum feltételeket sem teljesítik. Grőber Attila egy új rendelőintézetet építene a belvárosban, négy belvárosi rendelő (Rendelőintézetben lévők, Közép utcából nyíló, valamint a Bástyán található) kiváltására. A politikus megdöbbentőnek nevezte, hogy az önkormányzat által korábban benyújtott, a Béke téri rendelő kiváltását célzó TOP-os projekt nem kapott pozitív elbírálást. Hozzátette, a szóban forgó rendelő helyett a következő öt évben egy újat fog nyitni, ha bizalmat kap a választóktól.
  5. Egészségfejlesztési terv kidolgozása a következő öt évre.
  6. Integrált prevenciós rendszer kialakítása, ingyenes szűrővizsgálatok szervezése, egészség-tanácsadás, egészségnapok szervezése.
  7. Egészség megőrzésének támogatása, sportolási lehetőségek bővítése.

Grőber Attila hozzátette, ezek a javaslatok a létrehozandó Pápai Egészségtanács elé fognak kerülni, amelytől azt várja, hogy szakmai szemmel tekintse át a programpontokat és ha szükséges, egészítse ki azokat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

2019. November 10. 08:08, vasárnap | Helyi

Új eszköz került a rendőrautókba

Segítségnyújtást szolgáló, speciális eszközzel látta el a rendészeti feladatokat ellátó szolgálati gépkocsikat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.