Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 02. 14:17, szerda | Helyi sport
Forrás: veol.hu

Eb-meccsek lesznek a Perutzban

Eb-meccsek lesznek a Perutzban

Az U19-es kontinensbajnokság mérkőzéseinek egyik helyszíne a pápai Perutz stadion lesz - írja a veol.hu.

Sajnos a magyar együttest nem láthatják Pápán a szurkolók, viszont érkeznek németek, bolgárok, szerbek és ukránok, vagyis a másik csoport összes szereplőjét megismerhetik az érdeklődők.
"- Az UEFA (Európai Labdarúgó Szövetség) előírásainak megfelelően készülünk az eseményre -" mondta Szemán György a Lombard Pápa ügyvezető igazgatója. "- Július 16. és 25. között kell biztosítanunk a helyszínt, ennek megfelelően tesztmérkőzést nem tudunk hazai pályán játszani a bajnoki rajt előtt.
A szakember elmondta, hogy a világbajnokságon bevetett úgynevezett taktikai kamerát a pápai meccseken is használják majd a televíziós közvetítéshez, emiatt a labdafogó hálót le kell szerelni, illetve a tartó oszlopokat le kell vágni. Ezeket később a bajnoki rajtra természetesen visszaszerelik majd.

- A küzdőteret felújítják, homokot és tápokat szórnak a fűre. Az Eb találkozók biztonsági előírásai megfelelnek a hazai bajnoki meccsekével, így ebben rendkívüli feladatok nem várnak ránk. Csak a hazai lelátó lesz nyitva, bízunk benne, hogy a korábbi pápai nemzetközi meccseken megszokott érdeklődés kíséri majd a korosztályos Eb-t.

Az Eb miatt csak később kezdődik a stadion felújítása-bővítése

Pápa város önkormányzatát évekkel ezelőtt kérték fel házigazdának, ők igent mondtak, később viszont a tartalék helyszínek közé került a település.
"- Minket is meglepett, hogy Győr, Újpest és Felcsút mellett fogadhatjuk a csapatokat, melyeknek Győrben lesz a főhadiszállása, csak az összecsapás idejére utaznak ide. A tévéközvetítéseknek köszönhetően ez a rendezvény jó reklám a városnak, ám emiatt az idén nem tudjuk a 800 milliós állami támogatásból felújítani a létesítményt. Pedig a gyepszőnyeg cseréje és fűtése mellett a vendégszektor alkalmi állóhelyét fix lelátó váltja majd fel, a fedett résszel szemben tíz soros lelátó épül. Az új épületegyüttes földszintjén öltözők lesznek, az első szinten irodák, a VIP rész és sajtószoba. E felett pedig VIP boxok és tévé állások. Végül mindkét hosszanti lelátó tetőt kap majd. A felsorolt munkálatok tehát csak ősszel indulhatnak majd, előtte szeretnénk az Eb gondos vendéglátói lenni -" mondta végül Szemán György.

Három meccset láthatnak a pápaiak
A Perutz stadionban július 22-én 18.00 órakor a Németország-"Szerbia, majd 21-kor a Bulgária-"Ukrajna találkozó lesz. Július 25-én 20.15-kor a Szerbia"- Bulgária találkozót rendezik. A magyar csapat 19-én Ausztria ellen kezd, 22-én Portugália, 25-én Izrael ellen lép pályára. A meccsek Újpesten és Felcsúton lesznek. Az első két helyezett jut tovább, míg a legjobb három-három társulat eljut a 2015-ös U20-as új-zélandi világbajnokságra. Az Eb döntőt 31-én Újpesten rendezik.

Fotó: groundhopping.de

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.