Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Január 11. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

A piálás után úgy megverték ismerősüket, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Azon vesztek össze, hogy eltűntek a csirkék.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik 2021 májusában, italozásukat követően olyan durván bántalmazták ismerősüket az egyik bakonyi faluban, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 43 éves vádlott és két 26 éves társa az idősebb elkövető lakásában együtt italozott a sértettel, melynek során mindannyian leittasodtak. Este tizenegy óra körül a 43 éves férfi számon kérte a sértetten, hogy eltűntek a csirkéi, melyből szóváltás alakult ki kettőjük között.

Az indulatossá vált elkövető az ágyon ülő ismerőséhez lépett és többször ököllel arcon, mellkason ütötte, majd a bántalmazásba a két másik vádlott is bekapcsolódott. A verés következtében a férfi a földre került, ahol őt az idősebb elkövető még többször testszerte megrúgta, majd az egyik társával együtt a lábainál fogva az előszobából az udvarra, a bejárati ajtó elé húzta.

Harmadik társuk ekkor szólt, hogy hagyják békén a sértettet és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves vádlott segítségével vissza is húzta ismerősüket az előszobába, ahol egy ágyra fektették és betakarták a férfit.

A sértett az éjszaka folyamán felébredt és gyalogosan hazament, a bántalmazás során azonban számos, köztük életveszélyesnek minősülő sérülést is szenvedett. A férfi sérülései az elkövetés módjára, intenzitására figyelemmel olyan jellegűek voltak, hogy a bántalmazása csak a védekezésének és a szerencsés véletlennek köszönhetően nem járt súlyosabb következménnyel.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerésük esetén a Veszprémi Törvényszék a 43 éves vádlottat tíz, míg fiatalabb társait kilenc-kilenc év börtönbüntetésre ítélje, illetve egyikükkel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnösségük esetén a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.