Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Január 11. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

A piálás után úgy megverték ismerősüket, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Azon vesztek össze, hogy eltűntek a csirkék.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik 2021 májusában, italozásukat követően olyan durván bántalmazták ismerősüket az egyik bakonyi faluban, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 43 éves vádlott és két 26 éves társa az idősebb elkövető lakásában együtt italozott a sértettel, melynek során mindannyian leittasodtak. Este tizenegy óra körül a 43 éves férfi számon kérte a sértetten, hogy eltűntek a csirkéi, melyből szóváltás alakult ki kettőjük között.

Az indulatossá vált elkövető az ágyon ülő ismerőséhez lépett és többször ököllel arcon, mellkason ütötte, majd a bántalmazásba a két másik vádlott is bekapcsolódott. A verés következtében a férfi a földre került, ahol őt az idősebb elkövető még többször testszerte megrúgta, majd az egyik társával együtt a lábainál fogva az előszobából az udvarra, a bejárati ajtó elé húzta.

Harmadik társuk ekkor szólt, hogy hagyják békén a sértettet és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves vádlott segítségével vissza is húzta ismerősüket az előszobába, ahol egy ágyra fektették és betakarták a férfit.

A sértett az éjszaka folyamán felébredt és gyalogosan hazament, a bántalmazás során azonban számos, köztük életveszélyesnek minősülő sérülést is szenvedett. A férfi sérülései az elkövetés módjára, intenzitására figyelemmel olyan jellegűek voltak, hogy a bántalmazása csak a védekezésének és a szerencsés véletlennek köszönhetően nem járt súlyosabb következménnyel.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerésük esetén a Veszprémi Törvényszék a 43 éves vádlottat tíz, míg fiatalabb társait kilenc-kilenc év börtönbüntetésre ítélje, illetve egyikükkel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnösségük esetén a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 09:57, péntek | Helyi

Több ingatlanjától is megszabadulna az önkormányzat

Vannak értékesebb és kevésbé értékes vagyontárgyak is az eladásra kínált ingatlanok között.

2023. Szeptember 29. 09:08, péntek | Helyi

Nem fizette be a pénzbírságot, elfogatóparancsot adtak ki ellene

A pápai rendőrök előállították a 45 éves férfit.

2023. Szeptember 29. 06:00, péntek | Helyi

Annyira berúgott a zalai vasutas, hogy leállt miatta a vonatközlekedés

Vádat emeltek egy forgalmista ellen, aki az egyik zalai vasútállomáson tavaly karácsonykor annyira lerészegedett, majd elaludt, hogy leállt miatta a vasúti közlekedés - közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője.

2023. Szeptember 27. 21:14, szerda | Helyi

Perutz: Hazai döntetlen a Balatonfüred ellen

A Perutz szerzett vezetést a mérkőzésen, ám a találkozó utolsó perceiben ki tudtak egyenlíteni a vendégek.