Városlista
2024. június 12, szerda - Villő

Hírek

2023. Január 11. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

Durva veréssé fajult az otthoni italozás a bakonyi faluban

A piálás után úgy megverték ismerősüket, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. Azon vesztek össze, hogy eltűntek a csirkék.

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Vármegyei Főügyészség azzal a három férfival szemben, akik 2021 májusában, italozásukat követően olyan durván bántalmazták ismerősüket az egyik bakonyi faluban, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett - írja a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 43 éves vádlott és két 26 éves társa az idősebb elkövető lakásában együtt italozott a sértettel, melynek során mindannyian leittasodtak. Este tizenegy óra körül a 43 éves férfi számon kérte a sértetten, hogy eltűntek a csirkéi, melyből szóváltás alakult ki kettőjük között.

Az indulatossá vált elkövető az ágyon ülő ismerőséhez lépett és többször ököllel arcon, mellkason ütötte, majd a bántalmazásba a két másik vádlott is bekapcsolódott. A verés következtében a férfi a földre került, ahol őt az idősebb elkövető még többször testszerte megrúgta, majd az egyik társával együtt a lábainál fogva az előszobából az udvarra, a bejárati ajtó elé húzta.

Harmadik társuk ekkor szólt, hogy hagyják békén a sértettet és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves vádlott segítségével vissza is húzta ismerősüket az előszobába, ahol egy ágyra fektették és betakarták a férfit.

A sértett az éjszaka folyamán felébredt és gyalogosan hazament, a bántalmazás során azonban számos, köztük életveszélyesnek minősülő sérülést is szenvedett. A férfi sérülései az elkövetés módjára, intenzitására figyelemmel olyan jellegűek voltak, hogy a bántalmazása csak a védekezésének és a szerencsés véletlennek köszönhetően nem járt súlyosabb következménnyel.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukat indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerésük esetén a Veszprémi Törvényszék a 43 éves vádlottat tíz, míg fiatalabb társait kilenc-kilenc év börtönbüntetésre ítélje, illetve egyikükkel szemben egy felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnösségük esetén a vádlottak a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 15:14, szerda | Helyi

Az ország első királyi főügyészére emlékeztek Pápán

2024. Június 12. 14:31, szerda | Helyi

A 31 szavazókörből mindössze háromban győzött Áldozó Tamás

Tapolcafőn, Kéttornyúlakon, illetve a Szent István úti szavazókörben diadalmaskodott csupán a polgármester.

2024. Június 12. 09:41, szerda | Helyi

Pénteken ismét felpezsdül a belváros!

Minden adott ahhoz, hogy újra megteljen a Kossuth utca.

2024. Június 11. 07:55, kedd | Helyi

A Fidesz jól szerepelt Pápán, mégis elveszítette a várost!

Jól sikerült a Fidesz mozgósítása, bár az 50%-os szintet nem hozta a párt, 6100 szavazattal torony magasan győzött Pápán, az önkormányzati választást mégis simán elveszítette.