Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján rendőrjárőrök a gyanúsítottat 2024. február 9-én délután Pápán, egy murvás parkolóban leállított motorral várakozó személygépkocsiban igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak alumínium fóliába csomagolt fehér színű kristályos anyagot, műanyag fóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 2 db tablettát, továbbá 1 db digitális mérleget. A helyszínen a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy a lefoglalt anyagmaradványok speed por és marihuána, melyek az ő tulajdonát képezik. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt a gyanúsított szervezetében THC-ra pozitív eredményt mutatott - Bíróság honlapja.

A gyanúsított a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert értékesített egy pápai lakosnak, melyért 3.500 forintot kapott.

A rendőri intézkedést követően a gyanúsított lakcímén tartott kutatás során lefoglalásra került 7,5 db színes tabletta, valamint kb. 364 g zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradvány.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

A kép csak illusztráció

Címkék: bíróság, drog, mariguána

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán