Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. November 07. 07:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Droglabornak használták a tanyát

Droglabornak használták a tanyát

A becslések szerint kétszázmillió forint a piaci értéke annak a kábítószernek, amelyre szerdán bukkantak a rendőrök egy Nyíregyháza melletti tanyán.

A nyomozás eredményeiről azonban csak most számoltak be a rendőrség és a katasztrófavédelem illetékesei Nyíregyházán.

A várostól 15 kilométerre fekvő Vadastanyára elsőként a tűzoltók vonultak ki, mivel egy bejelentés szerint egy ingatlan melléképülete gyulladt ki - idézte fel Dányi Béla alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőhelyettese.

A tűzoltók egy épületet és egy földbe süllyesztett tárolót találtak lángokban. A tűzoltás után az ingatlanból mintegy száz propánbután-gázpalack, zsákolt mákgubó, illetve egy darálóberendezés került elő, ezért a tűzoltók értesítették a rendőrséget.

Bukovenszki Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője a tájékoztatón elmondta: a tizennégy hektáros tanya épületeiben két és fél napig tartott a rendőrségi helyszínelés. A nyomozók 350 zsák mákgubót, kétezer liter gyúlékony anyagot, csaknem ötven kilogramm morfin- és kodeintartalmú kábítószert, illetve ezek előállításához szükséges eszközöket foglaltak le.

A droglaborként használt épületekben lefoglalt anyag piaci értéke a becslések szerint körülbelül százmillió forint, és a félig feldolgozott, masszaszerű nyersanyagból is nagyjából ugyanekkora értékű kábítószert állíthattak volna elő - tette hozzá az őrnagy. A kábítószer pontos értékét, valamint a tűz okát a szakértői vizsgálat állapítja majd meg.

A tanya 35 éves tulajdonosát csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfit és az időközben elfogott 48 éves társát szombaton előzetes letartóztatásba helyezték - tájékoztatott Balogh Barnabás, a főkapitányság bűnügyi igazgatója. A bűncselekmény kapcsán tovább nyomoz a rendőrség; az alezredes közlése szerint újabb gyanúsítottak meghallgatása várható.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rövid időn belül ez a harmadik nagyobb kábítószerfogás. Tavaly egy újfehértói közlekedési ellenőrzésen került elő egy gépkocsiból több mint négy kilogrammnyi kábítószer, később pedig a közeli Rozsréten bukkantak egy droglaborra. Utóbbi helyszínen több mint harminc kilogramm drogot találtak.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.