Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Február 01. 14:32, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Drog-prevenciós óra a Munkácsyban

Drog-prevenciós óra a Munkácsyban

A Munkácsy Mihály Általános Iskola 3. és 4. osztályosaival beszélgetett 2012. január 30-án a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója a dohányzás, az alkohol és a kábítószerek káros hatásairól.

A közel 100 kisdiák rendkívüli érdeklődést mutatott a téma iránt. Aktívan vettek részt az órán, rengeteget jelentkeztek, válaszaik tájékozottságról tanúskodtak. Szinte mindent tudtak a legális drogok egészségkárosító hatásairól. Meglepő módon tisztában voltak azzal, hogyan készül a „füves cigi”, és többen hallottak arról, hogy egyesek otthonukban termesztik a vadkendert. Az elmúlt hetek híradásai miatt sokszor emlegették a ginát.

A tanórán szóba került, hogy gyógyszert vagy vitamin készítményt kitől fogadhatnak el. Emellett a beszélgetés tárgyát képezte, hogy miért veszélyes, ha egy gyermek dohányzik vagy alkoholt fogyaszt, és milyen szabálysértést vagy bűncselekményt követnek el egyes fiatalok az alkohol hatása alatt, valamint a szeszes ital, cigaretta megszerzésért. Végül tájékoztatást kaptak arról is, hogy a kábítószerekkel kapcsolatos valamennyi tevékenység büntetendő.

A foglalkozás fő célja az volt, hogy a gyermekekben tudatosuljon: az egészséges élet alapja az, ha a növények egészségre gyakorolt jótékony hatását használjuk ki, nem pedig a belőlük előállított káros anyagokat részesítjük előnyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.