Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 27. 12:07, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Naplo-online.hu, Pápa-ma.hu

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Többek között erről is döntött Pápa Város képviselő-testülete tegnapi ülésén.

Január 26-án újra összeültek városunk döntéshozói. Csütörtök reggel zárt üléssel kezdték meg a vitát képviselőink, akika Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft. és a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. vagyoni ügyéről tárgyaltak az ajtók mögött. Ezzel kapcsolatban később dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón beszélt. -A képviselő-testület magánszemélyekkel közösen korábban megalapította a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft.-t, amely pályázati úton jutott fejlesztési forráshoz.Ma a köztulajdon és a magántulajdon tekintetében ugyanazok a tulajdonosai a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. -nek, mint a Pápai Hús 1913. Kft.- nek. A cég megalapításának logikája pedig az volt, hogy a Pápai Hús 1913.Kft. üzemméreténél fogva nem indulhatott semmilyen pályázaton. A készülő beruházás keretein belül a piaci igények kielégítésére szolgáló, szeletelt és csomagolt hústermékeket szeretnénk előállítani- mondta a polgármester.

Meghosszabbították a kórházigazgató megbízatását

Dr. Vörös Ibolya főigazgatói megbízása a hónap végéhez közeledve lejárt, ezért szükség volt mandátumának meghosszabbítására.A képviselők egyhangúan döntöttek és dr. Vörös Ibolya újabb öt évre megkapta a bizalmukat.

U19-es Eb Pápán

A képviselők a testületi ülésen egyebek mellett rendeletet alkottak a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás (HPV-oltás) támogatásáról, melyet a városvezetés kiemelten fontos kérdéskörnek tart. Valamint egy támogatói nyilatkozatot is elfogadtak, miszerint a város eleget tesz a felkérésnek, hogy a 2014. évi U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne (Budapest, Székesfehérvár és Győr mellett) Pápa legyen.

Fotó: Naplo-online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől