Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 05. 21:02, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Dr. Kissné Vadicsku Patrícia kapta az idei Vilma-díjat

Dr. Kissné Vadicsku Patrícia kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

Az idei Vilma-nap - hagyományteremtő szándékkal - a Postapalotánál vette kezdetét, annak apropóján, hogy kereken 110 éve nyílt meg ebben az épületben az a telefonközpont, ami a korabeli Közép-Európában a legkorszerűbbnek számított. A patinás épület erkélyéről népdalok és karácsonyi dallamok szólaltak meg.

Az ünnepség a Deák Ferenc utcában folytatódott, ahol a programot szervező Polgár Gabriella belpolitikai újságíró gondolatait Fejesné Emike tolmácsolta a jelenlévőknek. Mint elhangzott, a program összeállítója az idei esztendőben rendkívül fontosnak ítélte, hogy a Vilma-nap a magasból induljon, emlékezve azokra, akik már nem lehetnek közöttünk.

Ugyanakkor a bánat mellett az ünneplésre is van ok. - Konkrétan a 2019-es Üzenet címet viselő Vilma-napnak egészen különleges tartalma és aktualitása van. A hamarosan elkezdődő 2020-as év ugyanis igazán különleges esztendőként köszönti Magyarországot. Az összetartozás éveként arra invitál minden magyar embert, hogy ünnepelje a magyarsághoz való tartozás érzését, büszkeségét! E program pedig a maga eszközével azzal kíván hozzájárulni, hogy a 2020-as év minél feledhetetlenebb legyen minden magyar ember számára, akár már az év indulásakor is - hangzott el.

Az alkalom apropóján - emlékezve a 150 éve megszületett az első postai levelezőlapra - képeslap pályázatot hirdettek, Mesélő képeslapok – Képeslap mesék címmel. A beérkezett alkotásokat kiállították és a legjobbnak választottakat díjazni is fogják.

Mindezt tovább gondolva Polgár Gabriella - 2020-as összetartozás éve jegyében arra biztatja a polgárokat, hogy küldjenek képeslapokat határon túli magyarok számára, köszöntve őket.

Immáron hatodik éve adják át a Vilma-díjat e jeles napon. Az idei évben dr. Kissné Vadicsku Patrícia, a Tarczy iskola tanítója vehette át a kitüntetést. - Bárkinek, aki látta őt családja, 3 kisgyermeke körében, továbbá látta őt tanítványai körében, rögtön eszébe jutnak Arany János Családi kör c. versének sorai: „Elvegyül, mint csillagok között a Hold világa” Patrícia, a fiatal pedagógusnő a nagy hírű Tarczy Iskolában tanít, ismeri a mondást: „Ne keresd a fényt! Te légy a fény!!!” Konkrétan: nemcsak nagy-nagy szeretettel, hanem követelményeket támasztva legalább akkora igényességgel és értékszemlélettel irányítja mind saját gyermekei, mind tanítványai szellemi, lelki, erkölcsi fejlődését - hangzott el.

A díjátadást követően a Képeslapgyűjtők Országos Egyesületének vezetője, Pajor Klára szólt az egybegyűltekhez, majd pedig a beérkezett képselapok megtekintése közben mindenki megkóstolhatta az egyik pápai cukrászda által, erre az alkalomra készített téli fagyikat.

Címkék: vilma nap

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.