Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Szeptember 24. 16:54, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Dömötör Csaba szerint sokat fejlődött Pápa térsége az elmúlt években

Dömötör Csaba szerint sokat fejlődött Pápa térsége az elmúlt években

Az államtitkár dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő vendégeként érkezett városunkba és tekintett meg több olyan fejlesztést, amelyek az elmúlt években valósultak meg.

Miniszterelnöki Iroda parlamenti államtitkára a Városházán dr. Áldozó Tamás polgármesterrel is találkozott, ahol a városvezető ez elmúlt évek eredményeiről és a városra váró megoldandó feladatokról tájékoztatta Dömötör Csabát. A tanácskozást követő sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán köszönetet mondott az államtitkárnak, hogy támogatja Pápa térségének fejlesztését.

- Nehéz időszakot zárunk, legyőztük a harmadik hullámot és felkészülten várjuk a negyedik hullámot. Ezen nehézségek ellenére kijelenthető, hogy az ország és Pápa városa is gyarapodó időszakát éli - fogalmazott a sajtótájékoztatón Dömötör Csaba, aki szerint ezt támasztja alá a térségben többek között az új 83-as út építése, a Várkert megújítása, az elkészült atlétikai központ, vagy az Esterházy-kastély megújítása.

A gazdasági számok ismertetésekor Dömötör Csaba hangsúlyozta, amikor a Fidesz-KDNP átvette a kormányzást, 13 százalékos volt a munkanélküliség a térségben, ám ez mára 3 százalék alá csökkent. - Köszönhető ez annak is, hogy a beruházások több mint háromszor értékre nőttek. Az ilyen eredményeket sehol nem adják ingyen, rendkívül hatékony az együttműködés a városvezetés és a kormányzat között, amely további eredményes munkát vetít előre az államtitkár szerint.

Dömötör Csaba azt mondta, hogy Magyarország egésze gyarapodó időszakát éli, vannak azonban városok, ahol a vezetés lobbitevékenységének köszönhetően kimagasló eredményeket tudnak elérni - Pápa városa pedig ilyen - véli az államtitkár.

A közelgő kampányidőszakról Dömötör Csaba azt mondta, ádáz vitákra számít, ám állnak elébük, hiszen számos olyan eredményt sikerült elérni az elmúlt időszakban, amikről be lehet számolni a választóknak. - Magyarország erősebben vág neki a közelgő választásoknak, mint amilyen négy évvel ezelőtt volt. Kemény támadásokra számítok az ellenzék részéről, nem is azért, mert érdemi alternatívát tudnának adni Magyarország problémáira, hanem mert nem maradt nekik más, mint a provokáció és a minél markánsabb hangnem - zárta gondolatait Dömötör Csaba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.