Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 06. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Döcögve, de megkezdték működésüket Békés megyében a járási hivatalok

Döcögve, de megkezdték működésüket Békés megyében a járási hivatalok

Békés megyében a kisebb zökkenők ellenére rendesen tudták fogadni az ügyfeleket. Ugyanakkor a háttérmunka nem volt teljesen zavartalan, péntekig még sok helyen csak pakolták azokat az eszközöket, így például számítógépeket, melyek az önkormányzatoktól a megállapodások értelmében a kilenc járási hivatalnál landoltak - írja a Békés Megyei Hírlap.

Békéscsabán nem merült fel probléma az átalakítások miatt. Az okmányiroda ugyanott működik, ahol eddig, az ügyfeleknek ráadásul pozitívum, hogy a korábbi nyitva tartási idő helyett reggel 8-tól este 8 óráig mehetnek ügyes-bajos dolgaikkal. A járási hivatal megalakulásával szinte csak annyi teendő volt, hogy a békéscsabai körzethez tartózó településekről bevigyék az aktákat.

Orosházán zökkenőmentesen kezdte meg működését a járási hivatal. Az ügyfélforgalom az okmányirodai részen az ilyenkor megszokott nagyságrendű volt, szép számban érkeztek a hatósági osztályra is elsősorban az egyes szociális ellátásokkal: közgyógyellátással, ápolási díjjal, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításával kapcsolatosan – tájékoztatott Lustyikné dr. Papp Anikó hivatalvezető.

A Szabadság tér 3. szám alatt, a földszinten található az okmányiroda, az első emeleten a hatósági és a működést támogató osztály. Egy könnyebben megközelíthető helyre, a második emeletre költözik a gyámhivatal. Jelenleg a legfontosabb feladat a szervezeti rendszer megfelelő kiépítése, a települési ügysegédi szolgálat hatékony kialakítása, hogy a szolgáltatások gyorsan és egyszerűbben biztosíthatóak legyenek.

Sarkadon egy A/4-es papírra írták fel, hogy mi hiányzik, a lap nagyrészt megtelt. Az ügyfelek azonban ebből szinte mit sem érzékelnek, szerda óta megy az ügyintézés, igaz, a háttérmunka azért nem teljesen zökkenőmentes. Az átköltözés miatt még aktákat, számítógépeket pakoltak, a sarkadi járáshoz tartozó községekből is csak pénteken dobozolták be az eszközöket, amik a megállapodás szerint átkerülnek az önkormányzatoktól.

Minden kérdőjeles. Kinek kell feladni a levelet? Ki takarít? – vetette fel az egyik munkatárs. Összességében úgy értékelik a dolgozók, az első napok egy próbaidőszaknak felelnek meg, vannak hiányosságok, de fokozatosan beindul a gépezet. Pénteken már volt iktatóprogram is, igaz, négy munkatárs még egy bélyegzőt használt. A volt kisiskola, a járási hivatal épülete makulátlan, tiszta és rendezett, csak be kell lakni és pakolni mindent a helyére.

Szeghalmon minden zavartalanul megy. Az okmányiroda egyelőre maradt a régi helyén, még nem költözött át a Nagy Miklós utcára, ugyanazokkal a munkatársakkal és eszközökkel dolgoznak, mint tavaly is. Az ügyfelek a változásból semmit sem érzékeltek, a megszokott rend szerint folyik az ügyek intézése.

Macsári József polgármester elmondta, amíg a városháza épületében marad a járási hivatal egy része, a rezsi költségei arányosan oszlanak meg. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy az ügyfeleket mindenben ki lehessen maradéktalanul szolgálni, ezért amiben lehet, segítik a járási hivatal működését.

Címkék: járási hivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk