Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 23. 13:54, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), dk

DK: Nem akarjuk Magyarország bezárkózását

DK: Nem akarjuk Magyarország bezárkózását

Bevándorlás és halálbüntetés kérdéseiben fogalmazta meg pártja álláspontját Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke.

Határozottan nemet kell mondani a humanizmus-ellenes, Európa-ellenes szélsőjobbos eszméknek!" - hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció Pápa és Vidéke Szervezetének választókerületi elnöke, önkormányzati képviselője, Kerecsényi Zoltán "Helyünk és sorsunk Európában!” - címmel tartott sajtótájékoztatóján 2015. május 22-én.

A párt központi állásfoglalásait a menekültüggyel, a bevándorlásról, az elvándorlásról és a halálbűntetés kérdéseiről ismertető Kerecsényi elmondta, pár napja az Európai Parlament ismét kénytelen volt Magyarországgal foglalkozni, az idegengyűlölet és a halálbüntetés bevezetésének lebegtetése egyöntetű elutasításra lelt. Valamennyi frakció élesen bírálta a magyar kormányzati hatalom vezetőjét.
A DK határozottan elítéli a halálbüntetés kérdésével való felelőtlen játékot és a menekültekkel kapcsolatos gyalázatos uszítást, a manipulatív, megtévesztő kérdőívet.

Hazánk egykori kormányzója, Pápa város díszpolgára, Kossuth Lajos menekült volt. Menekült volt Pápa egykori első embere, Sulyok Dezső is. Mindegyikőjük oltalomra szorult nyugatabbra, ahol életük végéig biztonságban élhettek, s hallathatták hangjukat. - emelt ki lokális példákat a politikus, aki szerint a magyar nemzet ezeréves múltja alatt mindig befogadta, segítette az idegeneket. Városunk is. Gondoljunk csak a zsidóságot befogadó Esterházy Ferencre, de gondolhatunk például az I. világháború időszakára (1916 ősze), amikor mintegy ezer menekült ember jött ide Románia felől, de gondolhatunk a II. világháború időszakára is, amikor olasz és lengyel menekültek érkeztek, elég csak e kapcsán megemlíteni a közeli Dáka községet. - ismertette Kerecsényi Zoltán.

Nem akarjuk hazánk bezárkózását, nem akarjuk az unióból való kivezetést, helyünk és sorsunk Európában van; határozottan nemet kell mondani minden magyarnak a humanizmus-ellenes, Európa-ellenes szélsőjobbos eszméknek!
Az idei, tegnapi „Kulturális fejlődés és sokszínűség napjának” ezért igen aktuális üzenete van: szeretnünk kell a menedéket keresőket, és becsülnünk kell minden néphez tartozót!
A DK elkötelezett az európai értékek, az alapvető jogok, az emberi méltóság tisztelete mellett.Ezért a DK amennyit csak lehet, összegyűjt a menekültügyi nemzeti konzultáció kérdőíveiből, és az eladott papírból befolyó pénzt jótékony célra fordítja. A napokban Pápán is kipostázásra kerülő papírokat az elkövetkezendőekben lévő helyi kitelepüléseinken mi is gyűjteni fogjuk. - emelte ki a DK-s választókerületi vezető, aki azzal folytatta, hogy fontos megemlítenünk, hogy az utóbbi időkben magyarok millióit fogadták be kontinensünkön és világszerte, akik legfőképpen gazdasági okokból kényszerültek elmenni. A jelenlegi hatalom alatt soha nem látott mértékben gyorsult fel az elvándorlás. Erre gyógyír kell. A DK készülő programja erre is megoldást szeretne. A DK szerint fokozatosan kellene emelni a minimálbér összegét, hogy először elérje, majd meghaladja a létminimumot.

Végül egy érdekességet is megemlített Kerecsényi: 120 esztendeje, hogy Pápán felépült – kimondottan az akkori elvándorlás megakadályozására – az egykori pápai dohánygyár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.