Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Június 05. 13:42, szerda | Belföld

DK: ne adjanak újabb adókedvezményt a focistáknak!

DK: ne adjanak újabb adókedvezményt a focistáknak!

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy vonja vissza azt a javaslatot, amelynek értelmében évi 500 millió forintos jövedelemig jelentős adókedvezményt kapnának a külföldi labdarúgók.

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy az adótörvények javasolt módosítása szerint a Magyarországon játszó külföldi labdarúgóknak a jövőben évi 500 millió forintos értékhatárig csak a minimálbér után kellene szja-t fizetniük. Emlékeztetett arra, hogy a magyar focistákra már érvényes ez a kedvezmény.
Rónai Sándor hangsúlyozta, hogy a változtatás nem csak a labdarúgókat, hanem az itt dolgozó külföldi edzőket és sportvezetőket is érinti.
A megválasztott EP-képviselő úgy fogalmazott: abban az országban nem lehet adóbevételeket elengedni, ahol folyamatos a pénzhiány az egészségügyben, ahol a tanárok megalázóan kevés fizetésért dolgoznak, és ahonnan az orvosok és az ápolók elmenekülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről