Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 03. 14:13, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Megdöbbentő, hogy egyesek szerint nem hűsölhet mindenki a Fő téri szökőkutakban!

DK: Megdöbbentő, hogy egyesek szerint nem hűsölhet mindenki a Fő téri szökőkutakban!

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció pápai választókerületi elnöke szerint a rasszista, szélsőséges megnyilvánulásoknak nemcsak az országban, de ebben a kisvárosban is megálljt kell parancsolni.

A politikus egyúttal örömét fejezte ki a pápai Fő tér felújítása kapcsán. - Végre élet költözött a Fő térre, ugyanakkor megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy többen úgy gondolják, hogy a nyári melegben egyes embertársaink nem jogosultak arra, hogy hűsítsék magukat az új szökőkutak vízében. Úgy véljük - s azokkal értünk egyet, akik azt mondják - hogy a megújult és megújuló tér arra hivatott, hogy közelebb hozzon minden itt élőt. A rasszista, szélsőséges megnyilvánulásoknak nemcsak az országban, de ebben a kisvárosban is megálljt kell parancsolni! Interkulturális Pápára van szükség - fogalmazott.

A Petőfi-szobornál megtartott sajtótájékoztatón Kerecsényi Zoltán szót emelt az ellen, hogy a város képviselő-testülete tárgyalt az Esterházy-kastély előtt álló Petőfi- és Jókai-szobrok áthelyezéséről. Előbbit a Petőfi Gimnázium elé, utóbbit pedig a Jókai utca Csóka környéki részére vinnék a tervek szerint. -Szerintünk a két emlékjelet érintetlenül kellene itt hagyni ott, ahol ma állnak, ahol eredetileg felavatták őket! -Az elmúlt közel négy évtized alatt az itt élők megszokták, elfogadták, s Pápa két legnagyobb diákjának "jelenléte" Pápa városközpontjában, legfőbb terén évtizedek óta jelkép, szimbólum lett.Ne dugják el ezt a két műalkotást a városközpontból! A távolból ideérkezők igenis találkozzanak a Fő téren Petőfi és Jókai emlékjelével, Petőfit és Jókait nem kell szégyellni, - pláne Petőfit aki "itt született"! Vétek lenne ezt a két emlékművet távol a város központjától, egymástól külön-külön helyeken felállítani, s szinte elrejteni!Kérjük szépen a város vezetését, hagyják itt, a városközpontban ezt a két műalkotást! Megfér ezekkel a kastély, a park, az egész Fő tér - mondta Kerecsényi Zoltán. Egyúttal a városvezetés figyelmébe ajánlotta a Ligetben, a színház előtt lévő Petronius síremléket, mely sokat kopott, piszkolódott a szabad ég alatt. -Ezt a római kori műemléket védettebb helyre, múzeumi falak közé kellene tenni - zárta gondolatait a DK politikusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék