Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2013. Július 03. 14:13, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Megdöbbentő, hogy egyesek szerint nem hűsölhet mindenki a Fő téri szökőkutakban!

DK: Megdöbbentő, hogy egyesek szerint nem hűsölhet mindenki a Fő téri szökőkutakban!

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció pápai választókerületi elnöke szerint a rasszista, szélsőséges megnyilvánulásoknak nemcsak az országban, de ebben a kisvárosban is megálljt kell parancsolni.

A politikus egyúttal örömét fejezte ki a pápai Fő tér felújítása kapcsán. - Végre élet költözött a Fő térre, ugyanakkor megdöbbenéssel tapasztaljuk, hogy többen úgy gondolják, hogy a nyári melegben egyes embertársaink nem jogosultak arra, hogy hűsítsék magukat az új szökőkutak vízében. Úgy véljük - s azokkal értünk egyet, akik azt mondják - hogy a megújult és megújuló tér arra hivatott, hogy közelebb hozzon minden itt élőt. A rasszista, szélsőséges megnyilvánulásoknak nemcsak az országban, de ebben a kisvárosban is megálljt kell parancsolni! Interkulturális Pápára van szükség - fogalmazott.

A Petőfi-szobornál megtartott sajtótájékoztatón Kerecsényi Zoltán szót emelt az ellen, hogy a város képviselő-testülete tárgyalt az Esterházy-kastély előtt álló Petőfi- és Jókai-szobrok áthelyezéséről. Előbbit a Petőfi Gimnázium elé, utóbbit pedig a Jókai utca Csóka környéki részére vinnék a tervek szerint. -Szerintünk a két emlékjelet érintetlenül kellene itt hagyni ott, ahol ma állnak, ahol eredetileg felavatták őket! -Az elmúlt közel négy évtized alatt az itt élők megszokták, elfogadták, s Pápa két legnagyobb diákjának "jelenléte" Pápa városközpontjában, legfőbb terén évtizedek óta jelkép, szimbólum lett.Ne dugják el ezt a két műalkotást a városközpontból! A távolból ideérkezők igenis találkozzanak a Fő téren Petőfi és Jókai emlékjelével, Petőfit és Jókait nem kell szégyellni, - pláne Petőfit aki "itt született"! Vétek lenne ezt a két emlékművet távol a város központjától, egymástól külön-külön helyeken felállítani, s szinte elrejteni!Kérjük szépen a város vezetését, hagyják itt, a városközpontban ezt a két műalkotást! Megfér ezekkel a kastély, a park, az egész Fő tér - mondta Kerecsényi Zoltán. Egyúttal a városvezetés figyelmébe ajánlotta a Ligetben, a színház előtt lévő Petronius síremléket, mely sokat kopott, piszkolódott a szabad ég alatt. -Ezt a római kori műemléket védettebb helyre, múzeumi falak közé kellene tenni - zárta gondolatait a DK politikusa.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.