Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2013. Január 31. 07:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

DK: Legyen ellenzéki demonstráció március 15-e előtt Pápán

DK: Legyen ellenzéki demonstráció március 15-e előtt Pápán

A párt választókerületi elnöke, Kerecsényi Zoltán sajtótájékoztatón foglalta össze az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit, szólt a DK hétvégi kongresszusáról is.

Az alig több mint egy esztendeje alakult párt hétvégén tartott második kongresszusát, melyen elfogadta az„Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést!” - címet viselő programját. - A közel nyolcvan oldalas programfüzet többek között tartalmazza, hogy 2014 utáni új országgyűlés építse újjá a demokratikus jogállamot, erősítse meg hazánk európai elkötelezettségét, javítsa a társadalmi esélyegyenlőség feltételeit, biztosítson elsőbbséget az oktatásnak, állítsa helyre a piacgazdaság garanciáit - mondta el Kerecsényi Zoltán.

A politikus ismét az ellenzéki összefogás mellett szólt, "amely nélkül nincs esély a jelenlegi hatalom leváltására". -Mi, helyben, Pápán, a nemzeti ünnep (március 15.) előestéjére közös emlékezést kezdeményezünk a Kossuth-szoborhoz, hogy az ellenzéki oldal helyi képviseletei közösen demonstrálják az összefogás szükségességét.

Kerecsényi Zoltán elmondta, pénteken lesz a Köztársaság Napja. 1946. február 1-jén fogadta el a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvénycikket az országgyűlés. Ennek emlékére 2005-ben a Magyar Köztársaság kormánya február 1-jét a köztársaság emléknapjává nyilvánította. - A Demokratikus Koalíció alapító nyilatkozatában, a múlt szombati kongresszuson elfogadott alapszabályában a Köztársaság értékeinek jelentős rész van szentelve, többek közt annak, hogy a Köztársaság az egymás iránt érzett felelősséget, az emberi méltóság megóvását is jelenti - tájékoztatott a politikus.

A sajtótájékoztatón kiderül az is, hogy a Köztársaság Napja alkalmából február 1-jén a választókerületi szervezet közel 20 zsák, gyűjtött ruhaadományt nyújt át a városi hajléktalanoknak illetve vidéki szegény családoknak.

A párt helyi szervezete folytatja a "Pápai Agóra" címet viselő kitelepülés-sorozatát Pápán és vidéken. -A „Pápai Agora” és a „Vidéki Agora” tapasztalataiból kívánja a Demokratikus Koalíció Veszprém m. 4. sz. Pápa és Vidéke Választókerületi Szervezete kialakítani majd jövőre saját, választókerületi programját - mondta el a választókerület elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.