Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Január 31. 07:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

DK: Legyen ellenzéki demonstráció március 15-e előtt Pápán

DK: Legyen ellenzéki demonstráció március 15-e előtt Pápán

A párt választókerületi elnöke, Kerecsényi Zoltán sajtótájékoztatón foglalta össze az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit, szólt a DK hétvégi kongresszusáról is.

Az alig több mint egy esztendeje alakult párt hétvégén tartott második kongresszusát, melyen elfogadta az„Európai Magyarországot! Demokráciát, biztonságot, fejlődést!” - címet viselő programját. - A közel nyolcvan oldalas programfüzet többek között tartalmazza, hogy 2014 utáni új országgyűlés építse újjá a demokratikus jogállamot, erősítse meg hazánk európai elkötelezettségét, javítsa a társadalmi esélyegyenlőség feltételeit, biztosítson elsőbbséget az oktatásnak, állítsa helyre a piacgazdaság garanciáit - mondta el Kerecsényi Zoltán.

A politikus ismét az ellenzéki összefogás mellett szólt, "amely nélkül nincs esély a jelenlegi hatalom leváltására". -Mi, helyben, Pápán, a nemzeti ünnep (március 15.) előestéjére közös emlékezést kezdeményezünk a Kossuth-szoborhoz, hogy az ellenzéki oldal helyi képviseletei közösen demonstrálják az összefogás szükségességét.

Kerecsényi Zoltán elmondta, pénteken lesz a Köztársaság Napja. 1946. február 1-jén fogadta el a Magyarország államformájáról szóló 1946. évi I. törvénycikket az országgyűlés. Ennek emlékére 2005-ben a Magyar Köztársaság kormánya február 1-jét a köztársaság emléknapjává nyilvánította. - A Demokratikus Koalíció alapító nyilatkozatában, a múlt szombati kongresszuson elfogadott alapszabályában a Köztársaság értékeinek jelentős rész van szentelve, többek közt annak, hogy a Köztársaság az egymás iránt érzett felelősséget, az emberi méltóság megóvását is jelenti - tájékoztatott a politikus.

A sajtótájékoztatón kiderül az is, hogy a Köztársaság Napja alkalmából február 1-jén a választókerületi szervezet közel 20 zsák, gyűjtött ruhaadományt nyújt át a városi hajléktalanoknak illetve vidéki szegény családoknak.

A párt helyi szervezete folytatja a "Pápai Agóra" címet viselő kitelepülés-sorozatát Pápán és vidéken. -A „Pápai Agora” és a „Vidéki Agora” tapasztalataiból kívánja a Demokratikus Koalíció Veszprém m. 4. sz. Pápa és Vidéke Választókerületi Szervezete kialakítani majd jövőre saját, választókerületi programját - mondta el a választókerület elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.