Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2013. Május 21. 15:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Interkulturalitással lehetne újra a "Dunántúl Athénja" Pápa

DK: Interkulturalitással lehetne újra a

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke a "kulturális fejlődés és sokszínűség világnapja” alkalmából beszélt erről a Piac téri kitelepülésükön.

A politikus szerint erősebb, interkulturális Pápára van szükség. -Pápa európai város, Pápa az európai, szellemi és materiális örökség szerves része.Városunk közművelődési koncepciójában nagyobb hangsúlyt kellene helyezni az interkultúrára, s hangsúlyosabban az európai identitásra. Ehhez pedig több magánszemély, több nemzetiség, több külföldi barátunk együttgondolkodására, bevonására lenne szükség. A város nagyrendezvényein még nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a sokszínűségre.

Szerinte az itt lakóidegen nemzetek fiainak, családjainak, s nem utolsó sorban kisebbségeinknek még lüktetőbb, elevenebb kulturális kapcsolat-ápolására lenne szükség. - Egy erős „interkulturális Pápa-program” rejthetné magában azt, hogy Pápa újra a „Dunántúl Athénja” lehessen, hogy egy erős, interkulturális Pápa a térség húzóereje lehessen - fogalmazott.

Kerecsényi Zoltán elmondta, folytatják az emberekkel folytatott konzultáció-sorozatot, az elkövetkezendő egy hónapban a város több pontján találkoznak a lakossággal. A választókerületi elnöktől megtudtuk, támogatják a Pápai Hús 1913 Kft. megmentéséért tett önkormányzati törekvéseket. A politikus elmondta továbbá, hogy örömmel vették a hírt, hogy 90 millió forintos európai uniós forrásból megújul a pápai hajléktalanszálló. -Bízunk benne, mihamarabb javulni fognak ezáltal az ellátottak életkörülményei. A DK pedig tovább folytatja a tavalyi esztendő vége óta elindított szegényeket, hajléktalanokat segítő adománygyűjtési „akcióját”.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.

2021. Április 14. 08:13, szerda | Helyi

Gőgös Zoltán megvizsgáltatta, hogy hatékony-e a szervezetében a korábban kapott kínai vakcina

A korábbi szocialista politikus közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban szárnyra kapott, a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező hangoktól függetlenül is elvégeztette volna a vizsgálatot.