Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Május 21. 15:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Interkulturalitással lehetne újra a "Dunántúl Athénja" Pápa

DK: Interkulturalitással lehetne újra a

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke a "kulturális fejlődés és sokszínűség világnapja” alkalmából beszélt erről a Piac téri kitelepülésükön.

A politikus szerint erősebb, interkulturális Pápára van szükség. -Pápa európai város, Pápa az európai, szellemi és materiális örökség szerves része.Városunk közművelődési koncepciójában nagyobb hangsúlyt kellene helyezni az interkultúrára, s hangsúlyosabban az európai identitásra. Ehhez pedig több magánszemély, több nemzetiség, több külföldi barátunk együttgondolkodására, bevonására lenne szükség. A város nagyrendezvényein még nagyobb hangsúlyt kellene helyezni a sokszínűségre.

Szerinte az itt lakóidegen nemzetek fiainak, családjainak, s nem utolsó sorban kisebbségeinknek még lüktetőbb, elevenebb kulturális kapcsolat-ápolására lenne szükség. - Egy erős „interkulturális Pápa-program” rejthetné magában azt, hogy Pápa újra a „Dunántúl Athénja” lehessen, hogy egy erős, interkulturális Pápa a térség húzóereje lehessen - fogalmazott.

Kerecsényi Zoltán elmondta, folytatják az emberekkel folytatott konzultáció-sorozatot, az elkövetkezendő egy hónapban a város több pontján találkoznak a lakossággal. A választókerületi elnöktől megtudtuk, támogatják a Pápai Hús 1913 Kft. megmentéséért tett önkormányzati törekvéseket. A politikus elmondta továbbá, hogy örömmel vették a hírt, hogy 90 millió forintos európai uniós forrásból megújul a pápai hajléktalanszálló. -Bízunk benne, mihamarabb javulni fognak ezáltal az ellátottak életkörülményei. A DK pedig tovább folytatja a tavalyi esztendő vége óta elindított szegényeket, hajléktalanokat segítő adománygyűjtési „akcióját”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.