Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 17. 07:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Európai Egyesült Államokat!

DK: Európai Egyesült Államokat!

Gy. Németh Erzsébet, a párt elnökségi tagja és európai parlamenti képviselőjelöltje, valamint Kerecsényi Zoltán, a DK helyi vezetője tegnap tartott sajtótájékoztatót a közelgő EP-választások kapcsán.

- A mostani kampányban a DK több, és nem kevesebb Európa mellett érvel. Magyarország a hazánk, Európa az otthonunk! Első magyar királyunk, Szent István tette európaivá ezt az országot, ő illesztette be az európai rendbe. Ezt kell folytatni - fogalmazott bevezetőjében Kerecsényi Zoltán. A helyi koordinátor felidézte, Pápa Fő tere is Európai Uniós forrásból újulhatott meg, de szerinte a következő ciklusban szorgalmazni kell a Nagytemplom teljes körű felújítását is.

A DK a legelkötelezettebb az Európai Unió iránt Magyarországon - vette át a szót Gy. Németh Erzsébet. - Igazából mi vagyunk egyedül azok, akik azt szeretnénk, ha előbb-utóbb létrejönne az Európai Egyesült Államok. Ez nem azt jelenti, hogy kevesebb Magyarország és több Európa, hanem hogy Európában magyarokként kell nekünk együtt lennünk és kell az érdekeinket érvényesíteni. Nem harcolni kell Európával, hanem együttműködni - fogalmazott a DK EP-képviselőjelöltje. A politikus szerint ahhoz, hogy az Európai Egyesült Államok álma egyszer valóra válhasson az kell,hogy a magyar emberek is elfogadják és megértsék, hogy Európában nem úgy lehet boldogulni, hogy mindenkivel összeveszünk és harcolunk, hanem úgy, hogy értékeinket megőrizve megpróbálunk mi is hasznos tagjai lenni ennek a hatalmas kontinensnek.

Gy. Németh Erzsébet szólt az elérendő konkrét célokról is. - Szeretnénk azt, hogy európai bérek és európai minimálbér legyen Magyarországon is. Az mégsem járja, hogy egy németországi gyárban dolgozó autóipari munkás több pénzt kap, mint egy magyarországiban. Azt szeretném, ha az uniós forrásokból szociális célokra is lehetne összegeket fordítani, például a bértámogatásra - mondta el a politikus, aki szólt még az oktatás minőségének javításáról és a nyelvtanulás fontosságáról.

A tájékoztatót követően a politikusok és DK-s aktivisták szórólapokat osztottak a Kossuth utcán, majd Gy. Németh Erzsébet és Tulok András, a DK által delegált választási-bizottsági tag koszorút helyezett el a Vasútállomás épületének falán elhelyezett holokauszt emléktáblánál abból az alkalomból, hogy ezekben a napokban,1944. május 14-én kezdődött a zsidók tömeges deportálása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.